To je slina! Holičtí fotbalisté po drsné kritice zápasu v Chrudimi nasadili v závěrečné třetině podzimu k obdivuhodným výkonům. V každém ze zbývajících pěti duelů nasázeli svým soupeřům čtyři a více branek. Jejich skóre od 24. října je více než výmluvné (25:4). Svoji formu potvrdili i v Moravanech, odkud si také přivezli titul podzimního mistra. Ve druhém šlágru posledního dějství pardubické béčko vyzrálo na ambiciozního nováčka ze Slatiňan.

Moravany – Holice 2:4
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „V první půlce jsme lépe hrajícím hostům darovali dvě branky. Ve druhém poločase jsme nastoupili velmi aktivně a za dvacet minut se nám podařilo vyrovnat. Bohužel místo, abychom zápas otočili, následovaly dva chybné výběhy našeho gólmana a hosté nás plně trestali."

Václav Velinský, trenér Holic: „Pěkná divácká návštěva moc pohledného fotbalu neviděla. Stalo se tak vinou výkonu obou týmů a také zásluhou silného větru, který hodně ovlivňoval dění na hřišti. Hned zkraje druhého poločasu jsme ztratili těžce vydřené vedení z první půle a vůbec to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí nám pomohli chyby v domácí obraně. Znovu jsme jim odskočili o dvě branky a pak už jsme si vítězství a tím rovněž titul podzimního mistra pohlídal. Klukům patří velké poděkování za předváděné výkony. Pro nás všechny je to velký závazek do jarních bojů."

Pardubice B – Slatiňany 4:1
František Kovárník, trenér Pardubic B: „V utkání dvou předních celků tabulky se hrál zápas divizní úrovně. Po vyrovnané a bojovné půli, kdy měl každý tým jen jednu šanci, přišel velmi pestrý poločas druhý. V něm jsme šli rychle do vedení, které jsme, místo navýšení skóre zbytečně ztratili. Pro změnu pak mohli jít do vedení hosté, ale velkou šanci neproměnili. A my je poté ztrestali hned dalšími třemi hezkými góly, které znamenaly naší zaslouženou výhru. S druhým místem i bodovým ziskem jsme spokojeni. Všichni naši hráči zaslouží velkou pochvalu. Vzadu oplýval jistotou Knobloch, na stoperu Pospíšil, v záloze vynikl Prokopec a vepředu Kayamba."

Letohrad B – Přelouč 0:0
penalty 2:3
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Bylo to vyrovnané utkání, které dle mého názoru i ovlivnil špatný výkon rozhodčího. Ve čtvrté minutě jsme uháněli sami na bránu a gólman fauloval mimo vápno. Červenou však nedostal. Poté šel soupeř přeci jenom do deseti, ovšem přesilovku jsme nevyužili. Skončila vyloučením Nováka. Po přestávce jsme měli mírný tlak, který otupěla druhá žlutá karta pro Kocha. Letohrad nás zatlačili, ale všechna nebezpečí jsme přežili bez úhony. Naopak jsme sahali po třech bodech, nicméně rozhodčí nám upřeli gól. Po standardní situaci vytahoval domácí gólman naší hlavičku zpoza brankové čáry. V penaltách jsme měli více štěstí. Remíza je asi spravedlivá, ale kdybychom nebyli impotentní v útoku, tak si vezeme všechny body."