Atraktivní duel se Slavií Praha sehrají dnes fotbalisté Pardubic. „Není se o čem bavit, náš soupeř má vysoký kredit," tvrdí asistent trenéra Jiří Pospíšil.

Hradečtí fotbalisté se dopoledne v Jirnech utkají s Duklou Praha.

Pardubice – Slavia Praha
(středa 17.00, hř. Pod Vinicí)
Časy, kdy sešívaný dres děsil celou ligu, Slavia vyučovala moderní fotbal a hrála Ligu mistrů, jsou pryč.
Ano, kouč Michal Petrouš navíc polovinu týmu odešle na misi do Švýcarska.
Ale stejně. Červená a bílá. Hvězda na prsou. Slavná historie… Pardubice čeká v úvodním přípravném klání hodně zajímavý soupeř.
„Není se o čem bavit. Slavia má stále vysoký kredit, ať se v klubu stalo cokoliv. Má pořád velké jméno. Věřím, že i když je to jen přípravný zápas, bude tohle utkání fanoušky zajímat," těší se asistent Jiří Pospíšil.
Včera ještě o pardubické sestavě úplně jasno nebylo, nominace se tvořila až na večerním tréninku. „Určitě nebudeme střídat nějaké dvě jedenáctky, to ani omylem," prozradil Pospíšil. Do zápasu by po dlouhé pauze konečně mohl naskočit záložník Jan Řezníček, který promarodil celé jaro.
„Od začátku přípravy makal naplno, zvládl všechno s mančaftem a neměl žádné úlevy," prozradil dobrou zprávu pardubický kouč.
Rád by viděl v akci i mladíky, kteří se s týmem připravují: „Do hry se kluci dostanou určitě, i když teď  není takový prostor jako v zimě. Rozhodně ale v nějakém utkání jejich šance přijde, aby ukázali, co v nich je."
Pro jaro tým takhle objevil útočníka Dominika Fuska. Přidá se teď někdo další?
„I on ale ví, že dva zápasy v základní sestavě, které odehrál ve druhé lize, nic neznamenají. Pro všechny kluky platí, že je potřeba se dál rvát," upozorňuje Fouska, Poláka a spol. Jiří Pospíšil.
Vstupenky na zápas si fanoušci mohou zakoupit v průběhu celého dne v restauraci na stadionu Pod Vinici.

Dukla Praha – Hradec Králové
(středa 11.00, hř. Jirny)
K třetímu přípravnému duelu „votroci" nastoupí po návratu ze soustředění v Ústí nad Orlicí, kde strávili minulý týden.
„Jsem spokojený. Hráči pracovali velmi dobře jak během tréninků, tak během zápasů. Kluci jsou ochotní běhat a plnit naše pokyny. Ještě všechno není úplně ideální, ale máme před sebou měsíc do prvního zápasu, takže stále máme čas. Rovněž zdravotní stav týmu je bezproblémový. Dělá mi to radost," říká hradecký trenér Luboš Prokopec.
Pouze útočníka Jana Hodase trápí problémy s třísly.
První dva zápasy „votrokům" vyšly. Nejprve remizovali s třetím celkem slovenské ligy Trenčínem (3:3) a poté dokonce porazili mistrovský Slovan Bratislava (2:1).
Dnes Hradečtí vyběhnou proti pražské Dukle. Utkání se hraje od 11 hodin na hřišti v Jirnech u Prahy. Sice jde o přátelský duel, přesto není bez zajímavosti, že v posledních  čtyřech ligových zápasech „votroci" vždy s Duklou prohráli a nedali jim ani jednu branku (skóre 0:10).
„Stále pokračujeme v náročné přípravě. O základní kostře týmu máme jasno. Nicméně tento týden s námi zůstanou ještě všichni hráči. Čekají nás zápasy s Duklou a se Slavií a všem chceme dát prostor. Prostřídáme dvě jedenáctky," vysvětlil Prokopec.
Stále nejasno je ohledně  příchodu stopera a hradeckého odchovance Adriana Rolko. „Trénuje s námi, ale mezi ním a klubem k definitivní dohodě ještě nedošlo," dodal  Luboš Prokopec.