Žádné řádění dvojce Pospech +Pospěch se nekonalo. Opava z velkých jmen ve své sestavě nic nevytřískala. Zničily ji pardubické kraje.

Hvězdy v akci? Zbyněk Pospěch prodlužoval míč před vyrovnáním na 1:1, jinak měl problémy s obratností. Zdeněk Pospěch vidět moc nebyl. Spíš slyšet… Často nadával spoluhráčům při zkažených nahrávkách. Nejvíc to schytali Simerský a hlavně v úvodu Grussmann, který až do přestávky působil hodně opařeně a nedal jediný kloudný balón.

„Zdeněk cítí, že nejsme v optimální situaci, spíš bych se přikláněl na jeho stranu. Jestli se z toho někteří hráči podělali, je to jejich problém. Pak nemají hrát fotbal," nebral si servítek kouč Opavy Jan Baranek.
Pardubice zvítězily hlavně díky perfektní jízdě hráčů na krajích hřiště. Oba jejich góly padly po kouzlech Kima s Fouskem.

Mohli dát ještě jeden, když Kim vyřadil rychlou nahrávkou z první celou defenzivu Opavy ze hry, ale Fousek sólo nedal, vypálil vedle a pak si pořádně spílal: „Jsem trochu dřevo. Kim mi to tam krásně prostrčil, vím, že tohle musím dávat."
Do vedení dostal Korejec Pardubice v 19. minutě, když po Fouskově centru dobře zavíral prostor na zadní tyči. Opava hrála dlouho bídně, směrem dopředu připomínala důchodce na kolonádě.

Po pauze se ale zvedla, hlavně vysokými míči přikovala domácí před jejich pokutové území a osamocený Žídek zaslouženě vyrovnal.

Chvíli po něm ale zase zaúřadoval Kim. Na zadní tyči našel Kakrdu, ten vrátil do vápna a po trase Petráň – břevno – Fousek doputoval míč do opavské sítě podruhé.

„Kim byl jeden z nejlepších hráčů na hřišti," pochválil ho trenér Jiří Krejčí. Přitom ho málem nepostavil, před týdnem podal Korejec otřesný výkon. Kouč uvažoval, že ho posadí: „Přemýšleli jsme o tom hodně, na Vyšehradě mu to nesedlo. Ale vzpomněli jsme si, že v Ústí nad Labem to také nebylo nic moc a pak se mu povedl pohár s Teplicemi. Doufali jsme v něco podobného a vyšlo to. Rozhodně nezklamal."

„Doma jsme silní, teď se to ukázalo," jásal Adam Fousek. Se svými spoluhráči tak napravil blamáž z minulého týdně, kdy Pardubice nečekaně klopýtly na půdě Vyšehradu. Skalp Opavy má velkou cenu.

Pardubice – Opava 2:1Fakta – branky: 19. Kim, 75. Fousek – 69. Žídek.
Rozhodčí: Julínek – Peřina, Koval.
Žluté karty: 2:1 (Fousek, Jeřábek – Grussmann).
Diváci: 651.
Poločas: 1:0.
FK Pardubice: Frydrych 6 – Šejvl 6, Vencl 6, Kopřiva 6, Kakrda 7 – Kim 8 (90. Kovář), Řezníček 5 (64. Fusek), Kudrna 5, Fousek 8 (89. D. Pánek) – Jeřábek 5 – Petráň 5.
SFC Opava: Vašek – Zd. Pospěch, Simerský, Dvorník (80. Janetzký), Čelůstka – Grussmann, Žídek, Horka, Jurečka (46. Svatonský) – Kuzmanovič (82. Mrázek), Zb. Pospěch.