Čtvrtý proti třetímu. Zatímco loni touto dobou oba celky přemýšlely o tom, jak se odpoutat od sestupových míst, letos atakují příčky nejvyšší. To platí pro Třinec i Pardubice.

V minulé sezoně doma Třinec vyhrál 1:0, jarní odvetu ovládly zase Pardubice (2.0). Sobotní zápas bude mít vzhledem k aktuálnímu postavení obou klubů zase odlišný náboj.

FNL – 12. kolo:

FK Fotbal Třinecvs.FK Pardubice
sobota 21. října v 10.15

„Hráči to samozřejmě cítí. Nedá se říct, že bychom je museli připravovat nějak speciálně. Věříme, že už mužstvo vyzrálo a ví, o co jde,“ řekl trenér Jiří Krejčí.

Jedna komplikace tady ovšem je. Pardubický lodivod se v sobotním utkání bude muset obejít bez kapitána Jana Jeřábka, který již nasbíral čtyři žluté karty. Poprvé v sezoně nenastoupí.

„Je důležitý pro souboje i organizaci hry. Bude nám chybět, ale věřím, že si s jeho absencí poradíme,“ doplnil Krejčí. Na svou šanci čekají další hráči, kteří mají herní vytížení v divizních zápasech rezervy.

Třinečtí podobně jako Pardubice prožívají lepší podzim než před rokem. V domácích zápasech ještě ani jednou neprohráli (tři výhry a dvě remízy). K tomu týmu pomáhají i nové posily. V létě přišli Pavol Ilko, Jiří Kateřiňák či Václav Juřena. Právě útočník, jenž hrál dříve za Vítkovice, již vsítil 5 gólů. Podobně jako pardubičtí střelci Michal Petráň s Pavlem Černým.

„Myslím, že kádr vhodně doplnili. Zlepšili se i z hlediska herního projevu, bude to těžký zápas. Čekáme dost soubojů, může tam být i náročný terén,“ předpokládá trenér Krejčí.