Nová doba si žádá nové hrdiny… Po víkendovém kole v krajském přeboru není diskuzí, kde je hledat. Horní Jelení, které má nálepku otloukánka soutěže, se vzepřelo papírovým předpokladům, když udolalo silné Svitavy. Holický lídr si v Hlinsku napravil dojem z penaltových rozstřelů. V tabulce ale ztratil a vede už jen o bod. Moravany s jednou rukou v kapse vybraly Dolní Újezd. Pardubičky po prospané první půli nestačily na Moravskou.

Hlinsko – Holice 1:1 penalty 1:4
Václav Velinský, trenér Holic: „Přestože jsme celý zápas udávali tempo hry, nedokázali jsme vstřelit více jak jednu branku. Nastřelili jsme totiž tyč, neproměnili penaltu a zahodili další vyložené šance. Na druhou stranu jsme neuhlídali jediný roh domácích a pak vytvořili hrubou chybu při vhazování autu. Tím doplatili na to že jsme dohrávali o deseti, když byl vyloučen brankář po samostatném úniku domácího hráče a byla nařízena penalta, kterou naštěstí skvělým zákrokem náhradní gólman Králík chytil. Hlinsko jsme přehrávali i v oslabení, ale tu rozhodující branku jsme nedokázali dotlačit do sítě. Při penaltách jsme zachovali klid a s přehledem vyhráli. Pořád jsou to dva body z cizího hřiště, které bereme."

Horní Jelení – Svitavy 2:1
Tomáš Baťa, trenér Horního Jelení: „Zasloužené vítězství, které se ale nerodilo lehce. O to je cennější. Proti minulým zápasům jsme se vyvarovali chyb na začátku utkání. Plány jsme si opět zkomplikovali neproměněním šancí a korunu jsme tomu nasadili na konci poločasu vlastním gólem. Naštěstí nás to nepoložilo a ve druhém poločase jsme utkání otočili. I když jsme s tím čekali až do závěrečné dvacetiminutovky. Předtím jsme si sami dokonce zabránili v jasném gólu. Pak ale vstřelil nádhernou branku Pleskot, který tím napravil kolaps v šanci v první půli. A pak rozhodl utkání Svatoň po dobře sehraném brejku. Myslím že jsme vyhráli zaslouženě, když hráči bojovali po celé utkání na hranici svých možností. To dokládá fakt, že někteří dohrávali s křečemi."

Dol. Újezd – Moravany 2:5
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Na hrbolaté travnaté ploše se v prvním poločase hrál fotbal velmi kvalitní úrovně kořeněný závary v obou šestnáctkách a zakončením. Kdybychom po čtvrthodině hry vedli o tři branky, nemohl se nikdo divit. To by však musel svá mířidla seřídit střelec Poláček. Jak se precizně zakončuje, mu musel ukázat kolega Kříž. I když jsme věděli, že domácí budou hlavně nebezpeční ze standardních situací, nedokázali jsme je v rozmezí tří minut dvakrát uhlídat a oni výsledek otočili. Na toto jsme brzy reagovali. Kříž si pohrál u brankové čáry s dvěma beky a naservíroval míč na Knotka, který propálil gólmana. Do konce poločasu toto Kříž předvedl jak přes kopírák ještě jednou, jen vyzval do koncovky Imramovského. Ve druhém poločase domácí fyzicky odpadli a my si vítězství uhlídali, kdy jsme ještě přidali dva góly Knotkem a Imramovským. Chválím celý koelktiv za velmi kvalitní týmový výkon, který dirigovaly naše dieselové motory Beran s Imramovským."

M. Třebová – Pardubičky 3:0
Stanislav Procházka, asistent Pardubiček: „Utkání nabídlo dva rozdílné poločasy. V prvním byli lepší domácí když dokázali svou převahu přetavit v tříbrankové vedení. Především jejich levá strana nám dělala značné problémy. Na rychlost a důraz soupeře jsme stačili jen pětadvacet minut. Nebýt brankáře Zahradníka a stopera Strnada mohlo byt ještě hůře. Po změně stran jsme působili kompaktnějšími dojmem. Přidali jsme na důrazu a zodpovědnosti a rázem se obraz hry změnil. Moravské Třebové jsme byli vyrovnaným protivníkem. Přes prohru lze hodnotit druhou půli jako dobrou."