Dvakrát za sebou Pardubice přišly o jistou výhru v poslední minutě. A přesně tohle teď potřebovaly: luxusní výkon bez chybiček.

Vlašim přejely ve všech ohledech, výsledek 2:0 pro ni byl ještě hodně milosrdný.

„Nedokázali jsme se domácím vyrovnat prakticky v ničem a zaslouženě jsme prohráli. My podali tragický výkon," nebral si servítky asistent trenéra poraženého týmu Miloslav Brožek.

Jeho Vlašim mučil hlavně Jan Jeřábek. Pardubický kapitán centroval, vymýšlel, kličkoval, nahrával, střílel… Všude ho bylo plno. „Zaslouží absolutorium, ale nemyslím, že by se jeho výkon tentokrát nějak vymykal, tohle je spíš jeho standard," ocenil svoji hvězdu trenér Pardubic Jiří Krejčí.

Byl rád, že z fatálního selhání ve Frýdku-Místku se jeho soubor rychle oklepal. Tam Pardubice ještě v 75. minutě vedly 3:0 a nakonec duel skončil 3:3. „Nebylo jednoduché dostat z hráčů po Frýdku zklamání, ale kluci zase ukázali charakter," uznal Krejčí.

Domácí brankář Frydrych byl pořádně v akci vlastně jenom jednou. Na začátku zlikvidoval náběh středem a Vencl pak vyhlavičkoval z brány dorážku. Jinak byl provoz hlavně na druhé straně. Gólman Budinský vychytal Jeřábka, který na něj šel ze strany sám, za chvíli lapil i jeho zakončení po Fouskově centru a měl i kliku, když Kim trefil tyč a Klátil z chumlu vypálil těsně vedle. Gól domácí vstřelili až těsně před poločasem, když si Jeřábek naskočil při rohu na přední tyč. „Brankář Budinský je jediný náš hráč, kterého mohu pochválit, chytil ještě tak tři šance jen v první půlce," utrousil Vlašimský Brožek.

Východočeši si přichystali na druhou polovinu ještě jednu velkou zbraň, rychlonohého Dominika Fuska. Nastoupil v 55. minutě, celou dobu beky mučil rychlými náběhy, dal gól, k tomu neproměnil sólo. Přehlédnout se nedal. „Viděli jsme, že terén je těžký. On je pohyblivý skřítek, co má nízko těžiště a tohle střídání jsme s kolegy docela trefili," spokojeně si mnul ruce Krejčí.

Aby ne. Pardubice Vlašimi nedali čichnout, ve FNL odehrály zápas podzimu. Nechybělo jim nic.

Pardubice – Vlašim 2:0
Fakta – branky: 45. Jeřábek, 71. Fusek.
Rozhodčí: Machálek – Vlček, Vitner.
Žluté karty: 2:2 (Kopřiva, Fusek – Matějka, Brejcha).
Diváci: 613.
Poločas: 1:0.
FK Pardubice: Frydrych 6 – Šejvl 7, Kopřiva 6, Vencl 7, V. Kakrda 7 – Kim 6 (86. D. Pánek), Řezníček 7, Kudrna 6, Fousek 6 (89. Kovář) – Jeřábek 10 – Klátil 6 (55. Fusek 8).
FC Graffin Vlašim: Budinský – Breda, Štochl, Toml, Nový (34. Vondra) – Kučera, Vebr, Hronek, Tarczal (46. Brejcha), Průcha – Matějka (66. Mihálik).