Podle prvního poločasu byste něco takového tipovali sotva. Ale Pardubice nakonec zápas na Letné zvládly s hlavou nahoře. Spartě se vyrovnaly, dokázaly ji vyvést z klidu. Porážka 1:3 znamenala, že jim chyběl jen jeden gól a v poháru šly dál ony. To všechno si kapitán JAN JEŘÁBEK uvědomoval, proto byl na svůj tým tak hrdý. „Jen na začátku to bylo hodně špatný, chyběl nám pohyb uprostřed hřiště, Sparta nás přehrávala," litoval horšího nástupu.

Mrzí rychlý gól, že jste náskok z domácího prostředí neudrželi o něco déle?
Hodně, Costa se trefil už v 11. minutě a ještě ze standardky, která se dá uhlídat. Sparta nás jinak celkově v první půlce hodně přehrávala. V kabině jsme si ale něco řekli a myslím, že druhý poločas byl už vyrovnaný, Spartě jsme to navíc gólem zkomplikovali. Celkově jsme neodehráli špatný zápas.

Nedolehl na vás na začátku trochu pocit, že najednou Spartu můžete vyřadit, že už v dvojzápase nejste ten, kdo má jen dostat nařezáno a nic se od něj nečeká?
Kdo ví, možná. Pořád tady máme dvacetileté kluky, najednou přijedou hrát na Spartu, to je hodně velké. Já si nejvíc cením toho, že jsme zápas odmakali a soupeři jsme cestu za postupem ztížili.

Navíc se čekalo, jak vás Sparta doma spláchne, ale žádný debakl se nekonal. Máte být na co pyšní?

Máme, z deseti zápasů se Spartou bychom mohli odehrát dva vyrovnané, když se všechno musí sejít. Jeden jsme si vybrali doma, porazili ji 1:0 a tady byl takový druhý poločas.

Nepřišlo vám, že s odchodem Davida Lafaty Sparta na poslední půlhodinu trochu znervózněla?

Zase tak moc se do hry nezapojoval, ale dvakrát byl ve vápně tam, kde měl být a dal dva góly.

Na druhou stranu, kdyby nehrál, byl stav asi dlouho jen nepostupových 1:0 pro Spartu…
To je taky pravda. On se vždycky namotá tam, kde je potřeba. Milan Knobloch vyrazí balón na půl metru před sebe, on tam je a pošle ho do brány. S tím se asi musíte narodit.

Pardubice vyřadily Teplice, Spartu jste doma porazili. Jste na svůj tým hrdý?

Strašně moc. Jsem pyšný, že tuhle kabinu mohu vést jako kapitán. Z mé strany je to velká spokojenost. O to hezčí teď pro všechny bude zimní volno, užijeme si příjemné Vánoce oddechneme si, celý tým si dá ještě hokejbal, pak jeden hokejový zápas… A vlétneme do toho pak zase.