Definitivní jistotu přinesla poslední výhra nad Třincem ve 28. kole tohoto ročníku. „Je to samozřejmě velká úleva. Jsem šťastný i za hráče, protože si to zaslouží. V kabině mají dobrou partu, dali se po zimě do kupy," říká pardubický trenér JIŘÍ KREJČÍ.

Jaké jsou podle vás klíčové jarní faktory, které dovedly tým Pardubic k záchraně?
Pomohlo nám doplnění kádru, to je první věc. Třeba Shejbal byl na začátku zraněný, pak jsme ho dali do sestavy a obrovsky nám pomáhá. Ale to se dá říct i o dalších zimních posilách. Druhým faktorem je to, že noví kluci zapadli výborně v kabině i po lidské stránce. A pak to jsou samozřejmě výsledky. Výhra v Opavě, remíza na Baníku, vůbec první vítězství v Sokolově za mého působení u mužstva. Můžeme třeba litovat, že jsme doma ztratili dva body s Vlašimí, ale takový je fotbal. Klíčem k úspěchu podle mě bylo, že jsme se zvedli na hřišti soupeře, kde jsme dokázali bodovat.

Nepřidělávaly vám starosti výsledky Vítkovic, které se dlouho držely z patnáctého místa na dosah?
Říkali jsme si v kabině, že to máme ve vlastních rukou a nemůžeme čekat, jestli Vítkovice klopýtnou. Po podzimu jsme na ně měli náskok sedm bodů, teď narostl již na jedenáct. Koukali jsme se na sebe. Věděli jsme, že pokud budeme bodovat, tak nás nemůže nikdo předběhnout. Nervozita samozřejmě panovala, ale snažili jsme se ji na kluky nepřenášet. Chtěli jsme být pozitivní.

Jak hodnotíte domácí vystoupení proti Třinci, kterému jste dali dva góly?
Nejprve chci vyseknout poklonu Třinci, protože oproti podzimnímu vzájemnému zápasu se herně zlepšil. Byl to pro nás další těžký zápas. Zároveň bylo vidět, že nám předchozí dvě utkání dala zabrat, k tomu se nám nakupila marodka. Vyloženě jsme ho urvali, musím za to hráče pochválit. Dali jsme krásné góly, samozřejmě jsme mohli přidat ještě další. Výkon mohl být lepší, ale důležité je, že jsme odjezdili zápas na krev.