„Sledoval jsem vyhlášení vlády. Chceme jít příkladem a nechceme zbytečně riskovat zdraví hráčů. Minimálně do pondělí budou mít hráči individuální plány. Nebudeme trénovat dohromady,“ řekl pardubický trenér Jiří Krejčí.

O víkendu se realizační tým připravoval na více variant. Nakonec jdou do hry individuální plány. „Ve spolupráci s kondičním trenérem Tomášem Prorokem jsme vymysleli takový model, který se má přiblížit rytmu obvyklému při konání mistrovských zápasů,“ dodal Krejčí.

Formou individuálních tréninkových plánů se budou připravovat i zahraniční fotbalisté ve službách FK Pardubice. Jedním z nich je Brazilec Ewerton. „Bohužel je to něco, co nemůžeme ovlivnit. Myslím, že přijatá opatření jsou pro dobro všech,“ uvedl na klubovém webu třiadvacetiletý fotbalista.

Současnou situaci s koronavirem sledují i jeho krajané v rodné zemi. „I v Brazílii se koronavirus vyskytuje. Bohužel je to věc, která zasáhla celý svět,“ řekl. I proto je na dálku v kontaktu se svou rodinou. „Jsou v pohodě, bydlí na severu Brazílie. O mě se ovšem bojí, protože jsem v Evropě, kde je nebezpečí větší, ale starám se o sebe a zatím se mi to vyhýbá,“ dodal Ewerton.

Martin Marek, GM pardubických basketbalistů
Dopad na sport je obrovský! Celá naše branže se zastavila