Jak jste spokojen s umístěním a bodovým ziskem svého týmu po podzimní části?
Vzhledem k vývoji podzimu jsme téměř spokojeni s bodovým ziskem, ale chybí nám bod z posledního utkání s Brandýsem, který byl trestuhodně promrhán.

Jaký tedy byl podzim vaším pohledem?
Do podzimní části jsme vstupovali v nelehké situaci. Čekal nás těžký los, z prvních čtyř utkání jsme hráli třikrát na půdě soupeře a ještě k tomu s divizní top kvalitou. Navíc se ještě dotvářel A tým a nebyli k dispozici všichni hráči. Proto zisk dvou bodů z utkání v Kolíně jsme uvítali. Následoval blok zápasů, které bylo nutné zvládnout. Vítězstvím s Vykání a zejména ve Vysokém Mýtě jsme se vrátili zpět do hry. Již se zdálo, že nastává období klidu a vzestupu v tabulce, ale přichází těžká rána, když tým hojně posílený A týmem prohrává doma s tehdy posledním Dvorem Králové. Po devíti kolech jsme měli jedenáct bodů a rozhodně nebyl důvod k jásání. Po tomto utkání se tým obdivuhodně zvedl a ve zbývajících šesti duelech uhrál solidních třináct bodů.

Jaká jste našel na výkonech vašeho týmu pozitiva?
Byl to zlepšující se herní projev, kdy se lehce začaly vytvářet určité vazby. Vypíchl bych zvládnutí důležitých až klíčových utkání, kdy bylo nutné bodovat. Dále dobrý podzimní finiš v posledních šesti utkáních.

A co naopak řadíte mezi zápory?
Pokud jsme do utkání dobře vstoupili, soupeře přehrávali a získali vedení, nastala fáze ztráty ostražitosti, převládala lehkovážnost a z vyhraných utkání byly ztráty. Viz Turnov a Brandýs. Dalším problémem byly časté individuální chyby, které jsou u mladých hráčů sice častější, my jsme jich vyrobili až moc.

Jaké duely byste vybral jako nejlepší a nejhorší podzimní utkání?
Nejlepší a nejtěžší duel byl ve Vysokém Mýtě, dále druhý poločas se Mšenem a první půle s Vykání. Nejhorší bylo utkání se Dvorem Králové.

Už máte v hlavě plány pro druhou polovinu sezony?
Chtěl bych ještě poděkovat za podzimní spolupráci všem hráčům, svým kolegům Františku Kovárníkovi a Pavlu Křížkovi, trenérům A týmu, sekretáři Lukáši Ouředníkovi a zdravotnici Haně Jelínkové. A jaro? Ve vyrovnané a kvalitní divizi se chceme vyhnout boji o záchranu, zlepšovat výkonnost hráčů B týmu a vytvářet dobré prostředí pro herní vyžití hráčů ze širšího kádru A týmu.

FK Pardubice B: podzimní statistikyStřelci: 8 – Rybička, 4 – Kovář, 2 – Mužík, Sokol a Fusek, 1 – Látal, Křapka a Bydžovský.
Počet odehraných minut: 1239 – Spěvák, 1158 – Rybička, 1080 – Kudrna, 1041 – Sokol, 990 – Prosek, 888 – Látal, 863 – Kopřiva, 833 – Řehák, 810 – Šmíd, 739 – Kovář, 689 – Tulach, 682 – Fusek, 579 – Gašpar, 540 – Hrnčíř, 464 – Zelenka, 441 – Bydžovský, 427 – Mužík, 270 – Přibyl, 200 – Jirásek, 195 – Zelinka, 135 – Rek, 109 – Jirka, 90 – Jeřábek, Křapka, Petráň a Nikodem, 45 – Piroch a Fejl, 28 – Barbarič, 26 – Huf a Born.