„Výhra v Dobříkově, který na jaře podává zlepšené výkony, je pro nás velmi cenná. Máme tak ještě v domácí derniéře U Vodojemu proti Vysokému Mýtu o co hrát," netajil spokojenost po utkání v Dobříkově vedoucí mužstva MFK B Martin Škrha. Jeho tým podal velmi kvalitní výkon, podpořený výborně chytajícím brankářem Lukášem Mrázkem. Tomu sice již vypršel distanc na dvě utkání „áčka" MFK za vyloučení v České fotbalové lize, ale jaksi za trest si šel ještě zachytat do Dobříkova. A měl velkou zásluhu na výhře 1:0, kterou zajistil přesnou hlavičkou ve 38. minutě Havránek.

Vedoucí celek tabulky z Vysokého Mýta nechtěl nechat proti Hlinsku nic náhodě a prakticky po pěti minutách již bylo vše jasné. Hned v první minutě domácím zajistil vedení Valášek, za čtyři minuty si hosté vstřelili „vlastence" a ve 40. minutě završil jasnou výhru na 3:0 Žák.

V posledním kole se tedy o vítězi krajského přeboru rozhodne u chrudimského Vodojemu (v neděli od 17 hodin). Rezerva MFK, která na podzim dokázala v Mýtě zvítězit, potřebuje vyhrát i nyní, protože by měla při shodě bodů lepší vzájemné zápasy. Každá jiná varianta výsledku hovoří pro dosavadního lídra. Věřme, že vrchol sezony přiláká početnou návštěvu a přinese kvalitní fotbal.

Třetí příčku drží Hlinsko, které díky předehrávce s Lanškrounem (1:0) už má dovolenou. O bronzový post ovšem může ještě přijít, pokud jeho pronásledovatelé vyhrají v posledním kole. Zatím čtvrtá Česká Třebová, která nyní zdolala Cerekvici 1:0, pojede do Litomyšle. Pátá Choceň (nyní přehrála Žamberk 3:1) končí v Cerekvici, které se na jaře kvůli velkému oslabení hráčského kádru nedaří. Posun tabulkou přinejmenším Chocně je tedy docela reálný.

Při pohledu do spodních pater tabulky je již všechno jasné. O sestupu je již několik kol rozhodnuto v neprospěch Moravské Třebové. Ta nyní podlehla Poličce 0:1, když o výsledku se rozhodlo již ve 4. minutě po trefě Nekvindy.

Dalším jistým sestupujícím je nováček z Přelouče. Ten podával na jaře zlepšené výkony, ale finiš mu nevyšel úplně podle představ. Doma se rozloučil bezbrankovou remízou s Litomyšlí.

Předposlední kolo rozhodlo i o tom, který celek si zahraje baráž s třetím týmem z I. A třídy. Nelichotivou čtrnáctou pozici obsadil Žamberk po prohře v Chocni 1:3. Baráži se naopak vyhnuly Moravany, které zdolaly v domácím prostředí Pardubice C 2:1.

Sestava 29. kola krajského přeboru Pardubicka.

Potlesk

• Raketový úvod. Vysokomýtský lídr vlétl do utkání s Hlinskem jako tajfun. Hned v 1. minutě otevřel skóre Valášek, za další čtyři minuty si hosté dali „vlastence" a když před poločasem zvýšil Žák na 3:0, tak se II. půle pomalu už ani nemusela hrát.

• Ještě bude o co hrát. Rezerva MFK po výhře v Dobříkově dál živí naděje na primát, pokud v derniéře porazí Vysoké Mýto.

Pískot

• Tři červené karty. V předposledním kole KP se „urodila" hned tři vyloučení. O dvě se postarali v utkání Dobříkov MFK B domácí Rychtařík a chrudimský Malý, kteří šli předčasně do sprch ve 43. minutě pro vzájemné napadení. Třetím hříšníkem byl Záleský z Moravan. Ten viděl ČK v 78. minutě, ale jeho tým důležitou výhru udržel.

Střelci

1. Fikejz (Choceň) 27
2. Sklenář (Vysoké Mýto) 19
3. Sedlák (Vysoké Mýto) 17
4. - 5. Cach (Hlinsko) 14
          Havránek (Chrudim B) 14
6. - 7. Bednář (Litomyšl) 13
          Ševčík (Dobříkov) 13
8. Myšák (Česká Třebová) 12