V jejich případě se však nejedná o výkonnostní důvody. Nejdříve v dohrávce prohrály o gól v Třemošnici, ovšem o dvacet čtyři hodin později si náležitě spravily chuť. Pomohl jim k tomu i fakt, že někteří přeloučští fotbalisté prostě nepřišli…

Moravany zamávaly sezoně penaltovou výhrou nad nakonec druhou Třemošnicí. Holice vrátily Poličce domácí pokoření z podzimní části.

Třemošnice – Libišany 2:1
Josef Kaufman st., trenér Libišan: „Defenziva vyhrála nad ofenzivou. Soupeř bránil od první do poslední minuty. Celý zápas byli pacholci zalezlí a čekali na brejky. V první čtvrthodině nám dali dva góly a pak si vedení hlídali. Nic nám nebylo platné, že jsme měli neustále míč na svých kopačkách a místy si vytvářeli tlak. Výhra domácích je vcelku spravedlivá, protože oni své šance na rozdíl od nás proměnili. Tímto způsobem ale hrála Třemošnice celou sezonu .Vlastně jako jediná nás porazila dvakrát."

Polička – Holice 2:3
Václav Velinský, trenér Holic: „Vyhráli jsme zaslouženě. Celý zápas jsme byli nebezpečnější. Alespoň na závěr sezony snese náš výkon kladné hodnocení."

Přelouč – Libišany 0:9
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Hráči už se smířili s tím, že záchrana není možná, a s tím také utkání přistoupili. Respektive nepřistoupili, protože se na to vykašlali. Při tom nějaká alternativa ohledně udržení se v soutěži existovala. Naše sestava se skládala převážně z hráčů béčka, kteří ještě nehrají pravidelně ani v okresním přeboru. Jaký to kontrast oproti natřískané základní jedenáctce Libišan… Tušil jsem, že to dopadne hrozivě. Je paradox, že nás takto ponížil soupeř z našeho okresu. Ale vyplynulo to i z toho, že i Libišany se loučí s krajským přeborem, ačkoliv mají kádr na jeho špici. Nezbývalo nám nic jiného, než odehrát zápas kočky s myší čestně. A to se nám nepovedlo. V prvním poločase jsme si ještě plnili povinnosti. Vytvořili jsme si dvě velké šance, ovšem bez gólového efektu. Prohrávat o jeden gól bylo přijatelné. Upozorňoval jsem kluky na vstup do druhé půle, výsledkem ale byly tři branky v naší síti. Pak už jsme zrezignovali a dostali pořádně na frak. Je to ale obraz současného přeloučského fotbalu. Nejvíce zklamaní ze sestupu je realizační tým a vedení!"
Josef Kaufman st., trenér Libišan: „Nastoupili jsme v nejsilnější možné sestavě s cílem důstojně se rozloučit se sezonou i krajským přeborem. Soupeř nám k tomu napomohl, tím, že byl rozklížený od úvodní minuty. Odevzdaný, pro mě nepochopitelně bez jakéhokoliv odporu. Vždyť měl podle zákulisních zpráv jakousi šanci na udržení soutěže. V prvním poločase jsme před úvodní brankou v jeho závěru zahodili šest tutovek. O přestávce jsem říkal klukům, že stačí rychle přidat druhý gól a oni se sesypou. Má slova k srdci si vzali. Přelouč po příchodu na hřiště do druhé půle podruhé inkasovala a sesypala se. Domácí stáli na hřišti jak solné sloupy. Rozhodčí raději zápas zkrátil o pět minut, aby nedostali desítku."

Moravany – Třemošnice 1:1, penalty 3:2
Josef Hynek, hrající sekretář Moravan: „Potřebovali jsme hlavně zachránit béčko, takže jsme některé kluky z prvního týmu poslali hrát za rezervu. Očekávalo se, že nás soupeř přejede, ale my jsme překvapili. Po celý zápas jsme dodržovali pokyny od trenéra. Dokonce jsme se po chybné malé domů ujali vedení. Bohužel hned po příchodu z kabin jsme inkasovali. Přestože byla Třemošnice více na míči, dotáhli jsme zápas do penalt. Je super, že jsme neúspěšnou sezonu završili úspěchem."