Pardubice – Blanensko 3:8 (0:4)

Branky: 42. Václavek, 44. D. Šibal, 58. Rosůlek – 8., 48., 48. a 60. Paděra, 17., 22. a 27. Koudelka, 40. Havlíček. Sestava: Mičjan – Šimon, Beran, Dušek, D. Šibal, Řehák, Lukáš Hanč, Rosůlek, Václavek, Bydžovský.

Hrůzostrašný poločas. Skóre sice otevřel Paděra, ovšem další tři trefy přidal Koudelka. A tak na světelné tabuli vyběhlo 0:4.

„Blanensko nás vůbec ničím nezaskočilo, jenže dávalo góly po našich individuálních chybách. Koudy trefoval i to, co se nedalo. S Paděcem mají svou kvalitu, ale myslím si, že jsme byli schopní je bránit. Jenže jsme zbytečně ztráceli míče a oni dva už dokázali zakončit,“ litoval pardubický zadák Jan Rosůlek, další ze zlaté tuniské party.

Ve 40. minutě přidal pátý gól Havlíček. Po jeho trefě snížili Václavek s Šibalem. Má to ale háček, na druhé straně řádil Paděra. Třetí gólem domácích už pouze mírnil prohru Rosůlek.

„Samozřejmě jsme poslední zápas roku chtěli vyhrát a zůstat blízko vedoucí příčky. Bohužel se to nepodařilo. Nicméně chceme skončit určitě do třetího místa. Už nejsme takoví otloukánci, jako jsme byli. A plno týmů si to uvědomuje. Pochopitelně toužíme být co nejvýš,“ burcoval před zimní přestávkou Rosůlek.

Momentálně druhé Pardubice už mají dohráno, a tak budou čekat, zda-li je někdo v tabulce přeskočí.