Už v osmé minutě otevřel skóre pardubický talent Dominik Šibal, za jedenáct minut neudržel nervy Kavka. „Bylo to jeho klasické řečnění. Karta ho naštvala, řekl rozhodčímu svoje a bylo to. Utkání nám nesedlo vůbec a hlavně červená byla úplně zbytečná,“ okomentoval dění jihlavský kapitán Jakub Göth. 

V přesilovce přidali hosté dva góly, prosadili se Jindřich Václavek s Lukášem Machem. Celek z Vysočiny nasadil české reprezentanty v čele s Robinem Demeterem, jenže na houževnatého soka ani jeho individuality nestačily. 

„Utkání bylo od začátku nervózní, až se mi zdálo, že Jihlava k tomu přistoupila trošku laxně, asi nás i podcenila kvůli našim předchozím výsledkům. Zápasu jsme přizpůsobili taktiku a myslím, že jihlavští hráči neunesli psychicky, že jim Pardubice můžou být trochu vyrovnaným soupeřem. Víceméně se nám podařilo dodržet taktiku, kterou jsme si řekli,“ řekl pardubický veterán Miroslav Semerád. 

Devět minut před koncem sice snížil jihlavský Göth a na druhé straně dostal červenou kartu Šibal, jenže v přesilovce znásobené hrou bez brankáře obdrželi domácí čtvrtou branku právě z kopačky Semeráda. Pak už jen snížil kanonýr Demeter. „Za stavu 3:0 jsme se víc zatáhli, nikam jsme neútočili, pro Jihlavu to bylo těžší. Měla taky možnost hrát přesilovku na konci, ale vytěžila jen jeden gól,“ připomněl Semerád. 
Loni třetí Jihlava vyhlásila ambice na zisk titulu, jenže ztratila body hned na úvod s předposledním celkem uplynulé sezony. 

Pro zkušeného Semeráda se jednalo o premiéru v Superlize malého fotbalu. „Naskočil jsem vůbec poprvé. Domluvili jsme se, že když kluci budou potřebovat a budu mít chvilku, tak pojedu. Kluky znám, hrajeme v Pardubicích, jen pondělní termíny spousta hráčů z mého týmu Laguna Pardubice hrát nemůže. Nevím, zda to nebyl můj první a poslední zápas. Záleží, koho bude mít výběr k dispozici, spíš šlo o takovou výpomoc,“ pousmál se Semerád. 

Jihlava – Pardubice 2:4 (0:3). Branky: 51. Göth, 60. Demeter – 8. Šibal, 23. Václavek, 25. Mach, 59. Semerád. Rozhodčí: Kubečka – Kohout. ŽK: 4:1. ČK: 19. Kavka – 56. Šibal. Diváci: 40. Sestava Pardubic: Mičjan – Šimon, Sklenář, Šibal, Mach, Beran, Dušek, Semerád, Jantovský, Václavek. 

Laguna odjíždí na Ligu mistrů
Pardubice – Čtvrté vítězství v řadě v elitní lize Pardubické malé kopané, potom triumf v Českém poháru. A teď přichází odměna a nová výzva. Tým FC Laguna Pardubice získal možnost startovat v Lize mistrů malého fotbalu, kterou pořádá Evropská federace malého fotbalu. Turnaj začíná dnes ve slovinském Terme Čatěž a potrvá do neděle. 

Až devadesátka týmů z různých zemí se utká na deseti hřištích s přírodní trávou. Největším mezinárodním úspěchem Laguny je vítězství na Mistrovství Evropy klubů v anglickém Manchesteru z roku 2010.