Do každé řady je třeba přivést minimálně jednoho fotbalistu, znělo přání vedení klubu i trenérů. Do začátku jarního startu Fortuna národní ligy nyní zbývají necelé tři týdny. Jak se Pardubicím podařilo kádr doplnit?
Aktuální stav je následující: 4 příchody. Toto číslo ještě nemusí být konečné.

První fotbalisté, kteří měli zvýšit konkurenci v ofenzívě, přitom v Pardubicích dlouho nezůstali. Jako první se do přípravy zapojil mládežnický reprezentant Jan Vodháněl z Mladé Boleslavi, ale na herních testech neuspěl. „Myslím, že na druholigovou soutěž má ještě čas," prohlásil trenér Jiří Krejčí.

Ještě rychleji zmizel Lukáš Batka, kmenový hráč Slavie. Na podzim autor osmi branek třetiligových Štěchovic boj o místo v kádru Pardubic vzdal.

POSILY DO OBRANY

I vzhledem k dlouhodobým marodům, kterými jsou obránci Filip Kopřiva a Vojtěch Kakrda, se vedení klubu muselo zaměřit i na doplnění zadních řad.

Proto přišli Jiří Piroch z Viktorie Plzeň a Antonín Křapka z Mladé Boleslavi, kteří již na podzim hostovali v jiných klubech. V posledních dvou zápasech Pardubic nastoupili společně ve stoperské dvojici. Měli by zároveň zmírnit výškový nedostatek, s nímž se Pardubičtí nejen při standardních situacích potýkali.

Dalším nováčkem v sestavě oproti podzimu může být Jan Shejbal, který se vrátil do Pardubic na hostování z Hradce Králové. V přípravných zápasech ho zatím trenéři zkoušeli na levé straně pardubické sestavy.

„Chtěli jsme přivést takové hráče, kteří by mohli hrát v základní sestavě. S touto trojicí jsme zatím spokojení. Přinesli něco, co nám tady chybělo," uvedl sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel.

Čtvrtým novým hráčem je Richard Čiernik ze slovenské Myjavy, jenže přípravu mu zkomplikovalo zranění. „S ním rovněž počítáme. Je to univerzální hráč, který může hrát kdekoliv v obraně i v záloze. V tomto týdnu se opět připojí k mančaftu, měl by začít trénovat. Jeho zranění bylo bolestivé, začne nejprve s kondičním trenérem," upřesnil Zavřel.

HLEDÁ SE ÚTOČNÍK

Jako neznámá se stále jeví jméno posily do ofenzívy. Klub se ovšem této možnosti ještě nevzdal.

„Rádi bychom přivedli jednoho útočníka, ale nemůžu říct, že to stoprocentně dopadne. Zatím čekáme, v tuto chvíli řešíme dvě jména. Je to stále otevřené, případně ještě budeme shánět jinde," poznamenal sportovní manažer Zavřel.

„Chtěli jsme jednoho vápnového hráče. Když soupeř zaleze před vápno, tak tam potřebujeme dostávat míče. Na útočníka, který se tam půjde poprat, udělá zmatek a bude možnost dát gól. Podobného hráče bych ještě uvítal," řekl kouč Krejčí.