Neprší, nesněží, nepadají trakaře… A přesto se nehraje. Pokud nezabrání odkladu utkání klimatické podmínky, už ho může zarazit jen nemoc. A přesně to je případ fotbalistů ze Žamberka. V kabině měli nechtěného návštěvníka. Řádí v ní příušnice, a tak byl klub uvržen do karantény. Moravany tak mají o víkendu volno.

Holice, které se po prospaném začátku jara chtějí vrátit na post premianta přeboru, hostí sezonní zklamání z Hlinska. Pardubické béčko má co vracet Chocni za podzim a Přelouč se pokusí obrat obrozenou Českou Třebovou.

Sobota 10.15: SK Holice (2., 45 b., 60:28) – FC Hlinsko (11., 22 b., 22:27). Na podzim: 3:1
Václav Velinský, trenér Holic: „I když se Hlinsko pohybuje v dolní polovině tabulky, tak je to protivník, se kterým máme problémy, abychom ho porazili. Hraje důrazný fotbal a je těžké ho zdolat. V každém případě chceme vyhrát a dát tři bodový dárek vedoucímu týmu Tomáši Čejkovi k padesátinám."

Sobota 17.00: FK Agria Choceň (6., 37 b., 30:21) – FK Pardubice B (3., 45 b., 56:27). Na podzim: 3:0.
František Kovárník trenér Pardubic B: „Zajíždíme k utkání do Chocně, kde nás čeká velmi těžký zápas na pěkném hřišti. Soupeř se vyznačuje technickými prvky a doma jsme na něho nestačili. Tentokrát chceme nějaké body získat zpět. Personální problémy nemáme, áčko hrálo ve Znojmě už včera."

Sobota 17.00: FK Česká Třebová (8., 32 b., 29:26) – FK Přelouč (13., 21 b., 19:46). Na podzim: 4:0.
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Máme před sebou soupeře, který patří k těm lepším v soutěži. Nečeká nás tedy nic lehkého, nicméně každé utkání v krajském přeboru je hratelné. Marodka se nám vyprazdňuje. Pokud se vyvarujeme zbytečných chyb a bude nám přát štěstí, tak bychom si mohli odvézt nějaké body. Jedeme vlakem, tak ať je zpáteční cesta veselejší než dosavadní průběh jara…"

Odloženo: TJ Sokol Moravany (9., 26 b., 32:30) – 1. FC Žamberk (15., 17 b., 14:29). Na podzim: 1:2.
Z důvodu výskytu infekčního onemocnění (příušnice) u hráčů Žamberku se utkání plánované na neděli od 17 hodin neodehraje. Uvedený klub je v karanténě. Zápas se uskuteční v průběhu května.

DIVIZE C: Živaničtí fotbalisté chtějí navázat na podzimní část. Alespoň bodově
Tradiční rivalové. V minulých sezonách neměli živaničtí fotbalisté na Ústí ty nejlepší vzpomínky. Na podzim se však vše otočilo, když svého protivníka rozprášili. Musí se však mít na pozoru, protože minulý víkend překvapil veřejnost.
Sobota 17.00: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí (11., 26 b., 27:32) – TJ Sokol Živanice (2., 39 b., 50:22). Na podzim: 0:6.
„Chceme se pokusit přivézt nějaké body. Čeká nás houževnaté a dobře bránící mužstvo. Musíme hrát aktivně a proměnit vytvořené šance," má jasno živanický trenér Milan Ujec. ⋌ (zz)