V ohrožení bylo do posledního kola šest týmů, ale na rozdíl od sestupujících čtyři z nich měly mírně lepší pozici. Skutči stačil bod doma s Dobříkovem, Stolanům na záchranu zase poločasová přestávka v Poličce, aby po změně stran zázračně zvrátily nepříznivé skóre z 0:2 na 4:2. Také Česká Třebová rozehnala černé mraky velmi rychle, poločasové vedení 3:0 nad Prachovicemi ve druhé půli ještě o dva góly vylepšila. Letohrad B ve druhé polovině jara nabíjel kádr hráči A týmu a v posledním kole výhrou nad Litomyšlí odrazil všechny sestupové spekulace. Nutno dodat, že sobotní výsledky mu v tomto ohledu dost nahrály.

Zpětně se ukazuje, že Moravanům by v Živanicích k záchraně nepomohlo, ani kdyby na živanické půdě, kde nikdo v soutěži nevyhrál, dokázaly zvítězit. Prohra 1:8 naznačuje, že sen o třech bodech v tomto utkání nebyl reálný. Vzhledem k velkému množství sestupových variant bylo však vcelku překvapující, že nebyl příslušným fotbalovým svazem nařízen jednotný termín zápasů ohrožených celků.

Vše je tedy hotovo, krajský přebor opouští směrem nahoru Holice, zpět se vrací Hlinsko a po letech i Ústí nad Orlicí. Nováčkem krajského přeboru je Tesla Pardubice B – vítěz I.A třídy, která sice získala stejně bodů jako Titanic Srch, ale rozhodly vzájemné duely (1:0, 0:2) ve prospěch Tesly. I.A třídu opouští Hrochův Týnec, Libchavy a Ústí nad Orlicí B, které doplatilo na kontumaci duelu s Chrudimí pro neoprávněný start hráče…