Nastavené zrcadlo… Tři kola v nejnižší krajské soutěži sice ještě nic nerozhodla, nicméně určitý obrázek si již lze udělat. Nejlépe se zatím ukazují Řečany, které se jako jediné z našich zástupců mohou pochlubit plným počtem bodů. Nadějný start registrují také na Horním Jelení, když také neprohráli. Naopak sezemický nováček se z posledního místa smutné dívá na nulový zisk.

Rosice n. L. – Krouna 1:0

Luboš Pilař, trenér Rosic: „Spokojen mohu být pouze s výsledkem. První tři body byly spíše ubojované silou vůle. Povedla se nám jedna pořádná akce, kterou v desáté minutě zakončil Berger. Důležité jsou hlavně body, protože psychika dělala svoje. Soupeři jako Miřetice i Krouna by nám neměli dělat potíže. Jenže my jsme měli spíš problém sami se sebou. Doufám, že se vrátí pohoda, protože třeba první zápas nebyl vůbec špatný. Hrozně se nadřeme, naší hře schází lehkost. Věřím, že se dostaví lepší fotbal i s dobrými výsledky. Z našeho týmu předvedl kvalitní výkon Pešek."

Načešice – Sezemice 2:1
Ladislav Kubizňák, vedoucí mužstva Sezemic: „Po vyrovnaném úvodu měli více ze hry domácí a svou převahu vyjádřili vedoucím gólem. Pak ještě trefili obě tyče najednou, ovšem míč se vykutálel ven. Minutu po přestávce měl Borovec na na noze vyrovnání, jenže z malého vápna přestřelil. Od této chvíle jsme soupeře přehrávali, nicméně mu vyšel brejk a po obrovském  závaru navýšil své vedení. Střídající Popilka, ale rychle snížil a pak se až do konce Načešice obávaly o výsledek. Dvě minuty před koncem jsme orazítkovali spojnici tyče a břevna. Škoda, protože k bodu bylo blízko. Po trochu bojácné první půli, kluci v kabině zjistili, že dá s protivníkem hrát. Hráči měli také motivaci ukázat se před novými trenéry. Chválíme celý kolektiv."

Horní Jelení – Hlinsko B 4:1
Roman Hendrych, trenér Jelení: „Byl to velmi dobrý zápas. A to zejména z naší strany a ve druhém poločase. Prvních dvacet minut jsme byli výrazně lepší, ale potom ovládli hřiště hlinečtí fotbalisté. Výsledkem toho byly tři šance, když jednu z nich proměnili. Po změně stran jsme měli jednoznačně hru v naší režii, hrálo se na jednu bránu. Musím pochválit úplně celý mančaft v čele s gólmanem Jozlem. Vyzdvihl bych výkony obou útočníků Cacha s Dědičem a dále Velinského se Šubrtem. Raritou byl fakt, že se na hřišti poprvé v životě potkali táta se synem Čermákovi. Navíc pro staršího z nich se jednalo o první start v této soutěži. Zkrátka to bylo posvícení se vším všudy…"

Řečany n. L. – Miřetice 2:0
Jaroslav Křivka, trenér Řečan: „Utkání jsme zvládli bez větších komplikací. Po první vstřelené brance jsme si vytvořili další příležitosti ke skórování, ale bohužel jsme je neproměnili. Uklidnění v podobě druhého gólu přišlo ve druhé půli a posledních dvacet minut jsme již bez problémů dohráli. V týmu panuje naprostá pohoda, která se vůbec nedá srovnat s tím, co se dělo ještě před dvěma měsíci. Důležité bude udržet kluky při zemi, aby na sobě dál makali a neměli hlavu v oblacích."

Holice B – Luže 1:1
Jiří Matlas, trenér Holic B: „První půle byla z naší strany rozpačitá. Kluci si patrně mysleli, že se soupeř porazí sám. Také proto jsme odcházeli do kabin s jednogólovým mankem. Po důrazném proslovu v kabině se obraz hry ve druhé půli změnil. Zlepšili jsme pohyb i kombinaci a Luže nevěděla, kde jí hlava stojí. Protivníka jsme válcovali, vytvářeli si šance jako na běžícím pásu, bohužel jsme je zahazovali. Výjimkou byla vyrovnávací branka, která padla po obrovském závaru před hostující bránou."