Rosice n. L. - Holice B 2:5

Luboš Pilař, trenér Rosic: „Poslední domácí zápas se nám nevydařil. Po šesti výhrách v řadě přišlo utkání, ve kterém to hráčům nešlo. Náš výkon byl takový mdlý. První dvě branky v prvním poločase jsme soupeři prakticky darovali. Po přestávce přišel další gól, ale potom se nám během čtyř minut povedlo snížit na 2:3, když se dvakrát prosadil střídající Lejsek. Ten byl jediným hráčem, kterému se zápas vydařil. K vyrovnání bylo blízko, trefili jsme však jen břevno. A když téměř z protiútoku Holice zvýšily, bylo jasno. Prohra v domácím prostředí nás mrzí. Alespoň, že po zaváhání Miřetic už je před posledním kolem rozhodnuto o naší záchraně."

Jiří Matlas, trenér Holic B: „Do Rosic jsme odjeli ve dvanácti. Tato skutečnost nás semkla a byli jsme jednoznačně lepším týmem. Akorát za stavu 3:0 jsme polevili v domnění, že už se nám nemůže nic stát. No a stalo se. Soupeř snížil na rozdíl jedné branky, ovšem v tom momentě jsme se vrátili k poctivé práci. Nasadili jsme do hry Malého, který hrál na jaře minimálně a on se nám okamžitě odvděčil gólem. A za chvíli druhým. Musím kluky pochválit za ohromnou bojovnost."

Sezemice - Řečany n. L. 5:1

Petr Málek, vedoucí mužstva Sezemic: „Začali jsme podle jarní předlohy. V průběhu sedmi minut jsme si vypracovali tři loženky. Jenže místo jasného vedení přišel šok v podobě gólu Řečan. Do toho musel odstoupit Jelínek, který to chtěl za každou cenu zkusit. Zpátky do hry nás vrátila proměněná penalta, po faulu na Štěrovského. Tento zákrok měl za důsledek, že také on nedohrál. O přestávce jsme nechali hráče sami v kabině, ať si to vyříkají sami mezi sebou. V první půli se totiž znovu objevili náznaky rozhádanosti. Naštěstí nám vyšel vstup do druhého poločasu a od toho se vše vyvíjelo. Musím smeknout klobouk před soupeřem, kterého nerozhodil žádný stav. Řečany kousaly, jenže brankovou změnu jsme jim nepovolili. Teď už máme v hlavách Slatiňany, kde potřebujeme získat bod."

Jaroslav Křivka, trenér Řečan: „V utkání jsme se ujali vedení a zdálo se, že alespoň trochu vystoupíme z naší jarní herní šedi. Bohužel to tak jen chvíli vypadalo. Domácí dokázali do přestávky srovnat a ve druhé půli nastřílet góly, na které jsme už neměli silu odpovědět. Na Sezemicích byla vidět mnohem větší chuť bojovat o výsledek. Zvítězily zcela zasloužené."

Horní Jelení - Načešice 3:2

Jaroslav Frydrych, trenér Jelení: „Velký okamžik pro jelenský fotbal. Poprvé v historii klubu se postoupilo do I. A třídy. Nevím, do kdy kluci slavili, ale vím, že se toho prolilo hodně… Utkání bylo ale nesmírně náročné. Ne snad po fyzické, jako spíše psychické stránce. Představil se u nás nejlepší jarní soupeř, který vyznával jednoduchý, za to účelný fotbal. Ujali jsme se vedení, ovšem pak neuvěřitelně znervózněli. Kluci si asi definitivně uvědomili, že je postup strašně blízko. Nervózní byli úplně všichni: bažanti i staří kocouři. Soupeř naší křeče využil a otočil stav. O přestávce jsme hráče uklidňovali s tím, ať předvádí svou hru. Opustili jsme alibistický fotbal, přestali se cpát do středu hřiště a góly se dostavily. Musím přiznat, že nám hodně pomohli diváci, kterých dorazilo přes tři sta."