Matematiky tento nepoměr jistě děsí, protože podle fotbalových učebnic se 2 = 8… Ano, tři naši zástupci v krajském přeboru získali dohromady na dva vstřelené góly hned osm bodů. Počty jsou úplně jednoduché. Dva vyhráli nejhubenějším možným skóre a třetí po bezbrankové remíze zvládl penaltovou nadstavbu.

Magnet kola, který k sobě přitáhl první Moravany a druhou Chrudim, rozhodl sedmnáctiletý mladíček Mach. Svého hrdinu oslavují také Pardubičky. V okresním derby proti Holicím je spasil Krejčí. První dva body spadly z nebe nad Železnými horami do klína Hornímu Jelení. Ani ve čtvrtém zápase sezony sice neskórovalo, ovšem „pentle" tam trénují patrně i v noci…

Třemošnice – H. Jelení 0:0, p. 4:5
Roman Hendrych, hrající trenér Horního Jelení: „V Třemošnici jsme odehráli nejhorší zápas v dosavadním účinkování v krajském přeboru. Paradoxně jsme ale bodovali. To nás však za žádnou cenu nesmí ukolébat. Naše útočná impotence totiž stále pokračuje. Na druhou stranu v tomto utkání to nebyla jenom chyba útočníků, ale i středové řady, která nefungovala ani na jednom postě. Jenom zásluhou nemohoucnosti domácích útočníků a také našeho brankáře Starce jsme uhráli dva body. Kromě něj vyzdvihuji ještě výkon Pinkase. Jinak už nemohu nikoho dalšího ani trochu pochválit."

Pardubičky – Holice 1:0
Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Derby jsme nezačali vůbec dobře. Byli jsme takoví ospalí, bez pohybu. Holice nás právě v této činnosti v první půli přehrávaly a byly lepším týmem. O přestávce jsme si to v kabině pořádně vyříkali a do druhého poločasu jsme zlepšili pohyb i důraz. Také mi přišlo, že soupeři došla i trošku šťáva, čehož jsme dokázali využít. Díky tomu jsme totiž měli možnost kopat více standardních situací. A po jedné z ni padl vítězný gól. Pro nás se jedná o důležité vítězství. Chtěli bychom ho věnovat mému asistentovi Jiřímu Flekačovi, který oslavil šedesátiny."
Václav Velinský, trenér Holic: „Hrál se vyrovnaný zápas. My jsme měli více ze hry, domácí hrozili ze standardních situací. V první půli se nic, co by stálo za zmínku, nestalo. O poločase jsme hráče upozorňovali, že utkání rozhodne jedna branka a že nás domácí mohou ohrozit jen ze standardek. Z kraje druhého dějství jsme neproměnili obrovskou šanci a naopak inkasovali právě po standardní situaci. Vlastně jsme za celý zápas udělali jedinou chybu a byli za ni potrestáni. Takový je ale někdy fotbal. Utkání by více slušela remíza."

Moravany – Chrudim B 1:0
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Příprava na tento zápas začala bezprostředně po utkání v Letohradu. Věděli jsme, že Chrudim nastoupí se šikovnými, běhavými mladíky a záleželo pouze na tom, kdo je posílí ze starších plejerů… Celý zápas se hrál za teplého počasí ve vysokém tempu a musel se přihlížejícím divákům líbit. Dokázali jsme se vyrovnat s aktivitou a pohybem soupeře a z ojedinělého brejku jsme ve 20. minutě trochu se štěstím vstřelili Machem branku. Jeho střelu si bránící hráč srazil do vlastní sítě. Další příležitost měl Poláček, který se zbavil svého strážce a z hranice vápna těsně minul svatyni Trojana. Do poločasu jsme mohli ještě zvýšit Beranem, ale netrefil sklepnutý míč od Poláčka z pozice velkého vápna.
Druhý poločas jsme zahájili velkým tlakem. Vytvořili jsme si několik gólových příležitostí. V 50. minutě minul po centru Kříže odkrytou bránu Veselý. Prakticky vzápětí našel Kříž v šestnáctce Poláčka, a ten sám před brankářem ho ani dva pokusy nepřekonal. V 57. minutě agilní Kříž poslal přihrávku na Berana, ale ani jeho střela z deseti metrů neskončila v síti. I po zbytek utkání se hrálo velmi pohledné, otevřené utkání, ale již bez gólového efektu.
Myslím si, že si kluci tři body zasloužili a to díky velké vůli po vítězství. Z rozjeté moravanské mašiny vyzdvihnu strojvůdce Kříže, který hráčům hostí dělal velké problémy. Dále chválím Berana, Poláčka a Macha. Děkuji fanouškům za podporu a hlasité skandování. A také týmu soupeře, který předvedl velmi kvalitní hru i se svými mladíky s podporou nestárnoucího Linharta. A řekl, bych, že do tohoto všeho pozitivně zapadli i mladí sudí, nad kterými tentokráte dohlížel i delegát."