Chtějí sbírat body, ale trápí se v koncovce. V 11. kole FNL se utkají dva týmy, které v této sezoně vstřelily nejméně gólů. Poslední Prostějov v sobotu od 16 hodin hostí čtrnácté Pardubice.

Oba celky od sebe dělí pět bodů. A co je spojuje? Kromě bídné koncovky dlouhé čekání na výhru. Pardubice naposledy vyhrály ve druhém kole v polovině srpna, kdy zdolaly Žižkov.

To Prostějov je na tom ještě hůře, protože na tři body v této sezoně ještě nedosáhl. Získal zatím dva po remízách s Olomoucí a ve Frýdku-Místku.

Najdou střelce?

Nováček druhé nejvyšší soutěže, který vyhrál MSFL, si úvod soutěže představoval výsledkově jinak. Ve svém kádru má i hráče s prvoligovými zkušenostmi Karla Kroupu či Aleše Schustera. V posledních zápasech zase dostal příležitost teprve šestnáctiletý talent David Píchal.

„Viděl jsem Prostějov hrát ve dvou utkáních, kde podle mě jejich výkon umístění v tabulce neodpovídal. Celkem trápili Baník i Opavu. Nelze brát Prostějov jako outsidera, ale samozřejmě chceme uspět, to je jasné," říká na adresu soupeře trenér Pardubic Jiří Krejčí.

Už je to obehraná písnička, Pardubice zkrátka potřebují skórovat. V deseti zápasech vstřelily pouze šest gólů, hráči Prostějova ještě o jeden méně. Třikrát se trefil David Štrombach.

„Vyloženého střelce nemáme, musí se o to podělit jiní hráči," uvedl Krejčí a doplnil, co hráčům nejvíce zdůrazňuje: „Musí chodit do vápna, protože devadesát procent gólů padá právě tam. K tomu se pokoušet 
o střelbu ze střední vzdálenosti. Pracujeme na tom, 
ale realizace je potom trochu horší."

Kdo bude pro Prostějov největším nebezpečím? Mimo hru je stále Michal Petráň. Hrát nebude ani Ladislav Mužík, jenž naskočil poprvé proti Frýdku-Místku, ale má v nohách náročný zápas za dorost proti Spartě. „Joel Kayamba týden trénoval, bude připravený, ale máme ještě jiné starosti," poznamenal trenér Krejčí.

Po jednozápasové pauze se vrací kapitán Jan Jeřábek. Vrátí se na post stopera, nebo trenéři využijí jeho ofenzivních schopností?