Víte co dělají právě teď fotbaloví fanoušci v pardubickém okresu? Shánějí prapory, aby je mohli slavnostně vyvěsit.  Všichni jejich zástupci v krajském přeboru poprvé v této sezoně zvítězili. Zvláště cenné jsou výhry pro Přelouč a Moravany.

Prvně jmenovaný tým udolal brankou ze závěru střetnutí lídra soutěže z Vysokého Mýta. Moravany otáčely nepříznivý poločasový stav s Lanškrounem. A stejně jako Přelouč vstřelily rozhodující gól v poslední pětiminutovce.  O branku soupeře z Dobříkova převýšilo i omlazené už tak mladé pardubické céčko. Vítězné kvarteto doplňují Živanice, které splnily povinnost s posledním v tabulce.

Přelouč – Vysoké Mýto 2:1
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Odehráli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se nám hra dařila a na vyložené šance jsme soupeře jasně přehráli. Bohužel nám je zneškodnil výborný gólman hostí. Ve druhé půli jsme se ujali vedení a pak nás Mýto přitlačilo k naší šestnátce a vyrovnalo. A v tento čas také náš brankář Poříz dokazoval, že stále umí, včetně chycené penalty ještě před srovnáním skóre. Musím přiznat, že jsme měli hodně štěstí, ale i tak jsme stále hrozili z brejků. Jelikož se nám v závěru jeden parádně povedl, mohli jsme slavit. Když to sečtu, z naši strany dobrá první půle a druhá až neskutečně odbojovaná. Pochvalu zaslouží všichni, ale  tři jména musím vyzdvihnout: za parádní výkon Poříze i Paukoviče a za obětavost Kocha. Ten opět dokázal, že když hraje, má náš výkon úplně jiné parametry."

Živanice – Mor. Třebová 2:0
Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic: „Utkání nemělo valnou úroveň. Dá se říci, že jsme vítězství utrpěli a získali tři povinné body. Na obou stranách bylo k vidění minimum brankových příležitostí a místy zápas připomínal úroveň nižších soutěží. Nám se naštěstí podařilo skórovat jako první, když se nádherně trefil Vrážel. Výhru jsme pečetili opět Vráželem, i když na gólu nesl vinu brankář. Musím kvitovat zlepšení naší defenzivní činnosti. Vždyť jsme ve třetím utkání po sobě udrželi čisté konto. Naopak rezervy máme směrem dopředu. Na hráčích byla v tomto ohledu také patrná nervozita. Přihrávky nenacházely adresáta, chyběla nám lehkost, zbytečně jsme se nadřeli. Na ofenzivě určitě musíme zapracovat. Pochvalu zaslouží Vrážel."

Pardubice C – Dobříkov 1:0
František Kovárník, trenér FK Pardubice: „S Dobříkovem se vždy jedná o těžká a tvrdá utkání. Proto jsem velmi rád, že jsme sice zvítězili těsně, ale myslím si, že zaslouženě. Hráli jsme hned se šesticí hráčů ročníku 1994, z toho s pěti v základní sestavě a s kompletní obranou čtveřicí dorostenců. Škoda, že jsme nepřidali druhý uklidňující gól, protože takto byl zápas otevřený až do konce. Za bojovnost a výhru chválím celý kolektiv a vyzdvihnout musím gólmana Čihaře. Ten vychytal čisté konto ačkoliv dohrával se sebezapřením po faulu hostujícího útočníka ze závěru první půle."

Moravany –  Lanškroun 2:1
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „ Poprvé jsme v jarní části vyhráli druhý poločas a proto jsme získali tři body. Naše vítězství je ale zasloužené, protože jsme byli po většinu utkání lepším týmem. Soupeř ohrozil naši bránu za celý zápas pouze třikrát. Skóroval po jediném rohovém kopu. Náš tým se snažil po celý zápas o kombinační fotbal, ale dlouho nám chyběla větší přesnost a důraz ve finální fázi. V průběhu druhého poločasu jsme si vytvořili ještě větší tlak a zaslouženě skóre otočili. Vítězství si velmi ceníme. Dokázali jsme protrhnout domácí trápení, ale hlavně zareagovat na sobotní, některé i překvapivé, výsledky našich soupeřů v tabulce."