V televizním zápase se předvedli ve slušném světle. Jejich fotbal nenudil. Bavil!

Pardubice mohly druholigového lídra několikrát sundat a přichystat mu první porážku v sezoně.
Jenže Viktoria Žižkov Pod Vinicí nakonec jásala. Vyhrála 1:0. Domácí fotbalisté mohli nadávat na smůlu i na sebe. Několik tutovek zazdili, dvakrát jejich radost navíc překazila tyč. Mohl to být jejich velký den, místo toho spíš šlo o zápas „blbec".
„Tohle je docela přesný," soukal ze sebe pardubický útočník DAVID PETRUS, který také jednou trefil tyč. „Viktorka měla ve druhé půlce jednu šanci, kterou proměnila a ještě se štěstím," vykládal po utkání.

Co chybělo vám?
Kvalita v koncovce a asi i trocha štěstí. Šancí jsme měli rozhodě víc než Žižkov. Ale když žádnou neproměníme, vyhrát nemůžeme.

Sám se do šancí dostáváte, ale na kontě vstřelených gólů máte pořád nulu. Štve vás to hodně?
V každém utkání si nějakou připravím, ale zatím je vytrvale zahazuji. Trenérovi asi pěkně tahám nervy.

Proti Žižkovu jste byl ale blízko. Podařilo se vám vypíchnout míč váhajícímu brankáři, jenže pokus skončil na tyči…
V tu chvíli mířit ani snad nešlo. Běžel jsem na gólmana s tím, že by mohl udělat chybu, a to se taky stalo. Říkal jsem si, že to už není možný, když se to odrazilo od tyčky a ještě na druhou stranu, než jsem dobíhal. Nejvíc mě štve, že to mohlo rozhodnout celý zápas. Kdybychom dali první gól my, věřím, že by byly tři body naše.

Druholigový král si pak vedení 1:0 dokázal pohlídat. Hru rozkouskoval a zdálo se, že i trochu přitvrdil…
Je to zkušené mužstvo, dalo se čekat, že když je pustíme do vedení, budeme to mít ještě těžší. A taky že jo. Přesto se nám povedlo vytvořit si nějaký závar, zase přišly šance, ze kterých jsme mohli vyrovnat. Bohužel se to nepovedlo.

Žižkov v soutěži ještě neinkasoval. Drží se ho štěstí?
Proti nám hrál bez Besty a Kiidrona, dvou obránců základní sestavy, možná to jeho hru trochu poznamenalo. Ale i bez nich dokázala být žižkovská defenziva docela nepříjemná.

Jednou jste po sobě docela ostře vyjeli se stoperem Šťastným. O co šlo?
Šel po mně úplně zbytečně. Já nevím, jestli čekal, že kolem něj budeme běhat obloukem. Celý zápase nás kosí, a když jednou zajedeme do souboje my, tak vyletí. Ale vyplynulo to ze hry. Pak už to bylo v pohodě.

Vstup do druhé ligy máte celkem slušný. Se Žižkovem jste sice body ztratili, ale hřeje aspoň fakt, že herně jste favoritovi soutěže stačili?
Nešťastní z našeho vstupu do soutěže asi nebudeme, ale všechny nás teď mrzí, že jsme mohli porazit vedoucí tým druhé ligy. Měli jsme na to. Každý zápas teď bude ohromně důležitý. Prohrát dvakrát nebo třikrát za sebou, budeme se plácat někde dole. To nesmíme dopustit. Ve Vlašimi musíme vyhrát.