Z majitele řetízáku návštěvníky této atrakce… Holičtí fotbalisté v první polovině podzimu a zejména na začátku sezony posadili své soupeře na kolotoč a devadesát minut je vozili. Jenže pak se stroj porouchal a na cizím se jim dělalo špatně. Nováček mezi trenéry v Pardubickém krajském přeboru TOMÁŠ CHLUMECKÝ mimo jiné mluví o přílišné jistotě některých hráčů.

Jak byste v kostce zhodnotil podzimní část?
S podzimní částí sezony vládne celkem spokojenost. Nicméně na moje gusto jsme mohli mít alespoň o čtyři body více.

Ještě než se dostaneme podrobně k Holicím, tak zhodnoťte celý krajský jako celek. Tuto soutěž jste před svým příchodem neznal. Jaká je?
Pardubický přebor bych hodnotil docela pozitivně. Jednoznačně převažovala kvalitnější utkání. No a až na zápas v Libišanech nemůžu říct také křivé slovo na adresu rozhodčích.

Před zahájením letošní sezony jste vytyčil cíl, pohybovat se v horní polovině tabulky. Nebylo to na obhájce prvenství příliš alibistické?

Cíl byl pohybovat se nahoře. A to jsme splnili. Nechtěl jsem se chvástat nějakými velkohubými řečmi.

Kvalita holického kádru sice není na divizi, ale jednoznačně na obhajobu prvenství…

Myslím, že kádr tady kvalitní máme. Nicméně je velmi úzký. A někteří hráči si byli až moc jisti místem v sestavě. Chtělo by to zvýšit konkurenci v týmu.

Více než polovinu podzimu šlapaly Holice jako dobře promazaný stroj. Teď je vám ovšem první příčka na hony vzdálená. Kde se stala chyba?
Více jak polovinu podzimu nám to opravdu vycházelo. A to jak herně, tak výsledkově. Zabrzdilo nás utkání s Chocní, ve kterém jsme neproměnili řadu vyložených šancí a doma ztratili první bod.

Po bezbranková plichtě s Chocní následovaly dva mdlé výkony venku…

Podali jsme katastrofální výkon v Třemošnici, z čehož se zrodila prohra po hrozných individuálních chybách. Poté se mužstvo herně zvedlo v Libišanech, kde jsme měli dát v první půli tři góly a nebylo co řešit. Jenže jsme 0:1 prohráli.

Když už se zdálo, že jste zpátky, přišla facka v posledním kole. Co se s Holicemi na konci podzimu stalo?

Ano. Přišlo zlepšení a dvě jasné výhry se skóre 8:1. Vše ale zhatil zápas s Poličkou. V něm došlo k absolutnímu podcenění soupeře. Z jasně rozehraného utkání pro nás jsme uděláme frašku.

Jaké jsou holické plány pro jarní část sezony?

Nealibisticky říkám: Udržet se na předních příčkách. Pro jaro chceme posílit kádr a dobře potrénovat. Chtěl bych ještě poděkovat lidem a fanouškům, kteří se u holického fotbalu pohybují za podporu našeho mužstva.