Sokol Rohovl. Bělá
Celkem
8. místo, 15 zápasů, 6 výher, 1 remíza, 6 proher, skóre 32:23, 19 bodů
Doma
5. místo, 7 zápasů, 4 výhry, 1 remíza, 2 prohry, skóre 22:10, 13 bodů
Venku
8. místo, 6 zápasů, 2 výhry, 0 remíz, 4 prohry, skóre 10:13, 6 bodů
Nejlepší střelci
7 – Pospíšil, 5 – Deutsch, 4 – Najman

Povinná výbava… Už to tak vypadá, že nováček nejnižší krajské soutěže z Rohovládovy Bělé si musel kromě fotbalové učebnice v podzimní části listovat lékařskou encyklopedií. Tolik zranění a nemocí kolik tým z pardubického Dolíčku postihlo by totiž vydalo na knihu. Proto jeho umístění ve středu tabulky lze brát asi jako maximum. Trenér osmého týmu JAROSLAV NOVÁK proto musel být spokojen. Bělá je oživením soutěže, neboť tento tým se nebojí útočit…

Jak hodnotíte v Rohovládově Bělé podzimní část?
Po podzimu vládne spokojenost. Dali jsme si za cíl pohybovat se ve středu tabulky. A to se nám podařilo.

Jako nováček můžete nejlépe srovnat okresní přebor s nynější I. B třídou…
Srovnání obou soutěží je těžké. Nejen cestováním, to na vás dýchá, že se jedná o krajskou soutěž. Na druhou stranu některé týmy z I. B třídy by jak předvedenou hrou, tak kvalitou hřiště, měly problémy v okresním přeboru Pardubicka.

Soutěž se obměnila. Mohlo to být pro vás výhodou. Nových tváří je hodně, nicméně kvalitou nezaostávají. Souhlasíte?
Dokonce bych řekl, že se soutěž hodně obměnila. Je v ní řada nováčků, kteří se neznají. Takže to bývá vždy tak trochu loterie. Tím, že ale z obou okresů postoupilo několik navzájem známých týmů, není nouze o derby.

Před sezonou jste si dali za cíl být plnohodnotným účastníkem soutěže a pohybovat se na místech ve středu tabulky. To do puntíku plníte. Možná mohlo být lépe. Co vy na to?
Chceme se v I. B třídě zabydlet. Rozhodně to nebereme  jako zkoušku na jeden rok.  Okupujeme střed tabulky, což by náš cíl. Máte ale pravdu v tom, že to mohlo být skutečně lepší.

Začátek sezony byl z vaší strany hodně rozpačitý. Přitom los vám přidělil dvě úvodní utkání doma. Jenže nula…
Začátek sezony jsme si představovali úplně jinak. Už v přípravě, která byla velice krátká, se nám zranili někteří hráči. A zdravotní problémy nás provázely po celou podzimní část. Nebýt těchto zranění, skončili bychom na důstojnějším místě. Los k nám byl opravdu milosrdný. První dva zápasy jsme hráli doma a oba jsme bohužel prohráli. Potom jsme cestovali do Luže, kde jsme asi museli prohrát.

Vše špatné se zlomilo rozprášením Holic. Definitivně z vás spadl, řekněme ostych?
Ze zmaru nás takzvaně dostala holická rezerva a v té době bez formy hrající Řečany. Potvrdit vítěznou vlnu jsme chtěli doma se Zámrskem, bohužel vítězství jsme ztratili v poslední vteřině zápasu. To nás posadilo zpátky na zem. Vše navršila prohra v Mněticích.

Sice jste prohráli v Mněticích, ovšem pak vás devět bodů v kuse postrčilo hodně dopředu. Oddechli jste si?
Určitě. Zase se musel někdo najít, kdo by nás  nastartoval (úsměv). Byl to Dobříkov a poté přišla výhra v Přelouči, která mimochodem dle mého názoru nepatří tam, kde je. Následovala třetí v řadě a cenná výhra proti silným Nasavrkům.

V poslední pasáži podzimu jste střídali výhry s prohrami a v tabulce trochu spadli…
Ano, ve třetí třetině podzimu jsme jednou vyhráli a vzápětí prohráli. A v tabulce jsme nakonec klesli na osmou příčku.

Vypadá to také, že v domácím prostředí se cítíte lépe. O tom svědčí nejen bodový zisk, ale také gólový apetit, viďte?
V domácím prostředí se pochopitelně cítíme lépe. Vyhovuje nám hřiště na Dolíčku ale i jeho poloha. Máme totiž značné množství hráčů z Pardubic a pro ně je to pohodlnější. Pro bělské diváky je to daleko, ale ti věrní, i když jich moc není, přijedou kamkoli. I na nejvzdálenější venkovní utkání.

Při pohledu na vaše skóre musí být pro nezaujatého diváka vaše hra oku ladící…
Preferujeme více ofenzivní styl, přestože víme, že skvělá defenziva je základem úspěchu. Máme sice jeden z nejlepších útoků, ale také jednu z nejhorších obran. To může mít za příčinu velká marodka, tím vyvolaná rotace v sestavě. Někdy s tím, co přijde, se nedá moc dělat. Takřka ani jeden zápas jsme neodehráli v optimálním složení. Všechny kluky bych chtěl pochválit za vůli, nasazení, odhodlání a sebeobětování.

Za jaký byste vybral nejlepší a rovněž nejhorší zápas podzimu?
Nejlepší zápas byl ten domácí s Dobříkovem. Naopak nejhorší jsme sehráli s Kameničkami. Také před vlastními diváky.

Můžete už teď, s dalekým předstihem, prozradit plány pro jarní část sezony?
Jsou to tři hlavní body. Přejeme si odehrát jarní část sezony s minimální marodkou. Dále zkvalitnit defenzivní činnost. Co se týče umístění, chtěli bychom se vyhoupnout v tabulce na vyšší pozice.