Asistent trenéra STANISLAV PROCHÁZKA, hlavní kouč Luboš Pilař i celé vedení od Borku rozhodně po podzimní části neskáčou metr vysoko…

Figurujeme až na dvanácté příčce, z čehož vyplývá, že s umístěním jsme naprosto nespokojeni. Po velmi slušné letní přípravě jsme předpokládali, že se budeme pohybovat v horní polovině tabulky, ale opak byl pravdou.

První dvě utkání se nám ještě fotbalově povedla a především to druhé jsme měli zvládnout bodově lépe. Byli jsme totiž lepším týmem než soupeř s Dolního Újezdu. Pak na nás přišla mizérie a během čtyř zápasů jsme obdrželi těžko uvěřitelných třiadvacet gólů. No a v tabulce jsme se propadli na předposlední místo.

Po sedmém utkání se nám vrátilo do sestavy několik hráčů a postupně jsme se zlepšovali. V posledních pěti kolech jsme získali devět bodů a lehce jsme se přiblížili středu tabulky. S patnácti body tak máme šanci poprat se na jaře o setrvání v soutěži.

Vidíme několik příčin proč jsme nedosáhli na umístění ve vyšších patrech soutěže. Los soutěže byl pro nás velmi těžký. Vždyť z prvních šesti zápasů jsme hned čtyřikrát hráli venku. Na úvod nás čekalo derby s Rohovládou Bělou a následně doma loňský účastník loňského krajského přeboru Dolní Újezd.

Dalším hmatatelným důkazem našeho neúspěšného podzimu se ukázaly zdravotní problémy našich hráčů. V prvních šesti utkáních se nám zranilo několik hráčů, kteří nám citelně chyběli. Do sedmého kola jsme hráli pokaždé v jiné sestavě a výkony tak byly vcelku logicky nevyrovnané.

Z věčného šibování sestavou jsme na podzim dělali spoustu nevynucených chyb v obraně. Sedmačtyřicet obdržených gólů rozhodně není dobrou vizitkou defenzivní činnosti.

A zmínil bych ještě jednu věc. Ve vyrovnaných utkáních nám chyběl střelec, co by proměnil vypracované šance, které by převážily misky na naší stranu.

Nicméně nějaké pozitiva bychom na letošní podzimní části našli. Předně jsme se dokázali zvednout a také máme velkou perspektivu v mladých hráčích. Ti každým utkáním nabrali spoustu zkušeností. Pokud se nám podaří kádr doplnit o dva zkušené hráče stoupne kvalita i zkušenost týmu. V případě že se nám vyjde zimní příprava, neměli bychom mít tolik problémů.

SK PardubičkyCelkem
12. místo, 13 zápasů, 4 výhry, 2 remízy, 7 proher, skóre 25:47, 15 bodů

Doma
13. místo, 6 zápasů, 3 výhry, 0 remíz, 3 prohry, skóre 14:24, 9 bodů

Venku
8. místo, 7 zápasů, 1 výhra, 2 remízy, 4 prohry, skóre 11:23, 6 bodů

Penalty
Celkem: 1:1, doma: 0:0, venku: 1:1

Nejlepší střelci
7 - Svatoň, 4 - Libánský, 3 - Münzberger