Před týdnem dostali pořádnou facku. Dokážou se z ní fotbalisté Pardubic oklepat? To je základní otázka před jejich sobotním utkáním 11. kola FNL s Vlašimí. Zápas začíná na stadionu Pod Vinicí v 10.15.

Už počátkem týdne bylo z hlasů trenéra Jiřího Krejčího i hráčů znát, že na nepochopitelný zkrat ve Frýdku-Místku chtějí rychle zapomenout.

„Hned na začátku pondělního tréninku jsme si k tomu něco řekli. Některé věci jsme si zhodnotili a ujasnili, ale pak už jsme se věnovali tréninku a dívali se do budoucna," prozradil Krejčí, jakou dohru měl kolaps ve Frýdku. Minulou sobotu tam Pardubičtí během poslední čtvrthodiny ztratili třígólové vedení a jen remizovali 3:3.

Něco podobného se jim stalo 
i týden předtím doma se Znojmem, tehdy v poslední minutě přišli o jednogólový náskok.

Teď mají dobrou příležitost tyhle výpadky odčinit. V sobotu dopoledne dorazí Vlašim. Východočeši s ní ve třech vzájemných duelech ve FNL doma ještě neprohráli, navíc Graffinu se letos venku nedaří – ze čtyř utkání nezískal ani bod.

I když… Vlašim, kterou vede ostřílený a přísný kouč Vlastimil Petržela, se minulý víkend dočkala první letošní výhry. Doma zdolala Táborsko (2:0), předtím z osmi zápasů uhrála jen čtyři remízy. Na východ Čech tedy dorazí povzbuzena.

„S Vlašimí to jsou vždy urputné boje, ať už u nich nebo u nás," poukázal Krejčí. „Soupeř spoléhá na hráče, kteří už nějakou dobu hrají FNL. Jsou tam i mladíci ze Sparty, ale ti moc nevyčnívají," dodal kouč. To platí o trojici mladých fotbalistů, kteří v minulé sezoně působili v Pardubicích: Martin Hašek, Jan Vondra a Jakub Nečas ve Vlašimi opravdu ke klíčovým hráčům nepatří.

Cesta k vysněné výhře je daná jasně. „Prvotním předpokladem úspěchu je, že se soupeři vyrovnáme v bojovnosti a v nasazení. Bez toho to nepůjde. K tomu chceme přidat náš rychlý kombinační fotbal," uvedl Jiří Krejčí, který plánuje jednu až dvě změny v sestavě.