Další korálek na šňůru sebevědomí… Pardubičtí fotbalisté po remíze s prvoligovou Jihlavou porazili svého konkurenta ze druhé ligy. Neprohráli tak ani v pátém přípravném utkání. I když přípravou byl tento mač pouze na papíře.

FK Pardubice – FK Bohemians Praha 2:0 (0:0)

Branky: 67. Petrus, 70. Jeřábek. Rozhodčí: Blaschke (Rudoltice). Bez karet. Diváci: 400.
Pardubice: Frydrych – Přibyl, Němeček (46. Tischler), Prorok, Norek – Dittrich (79. Javůrek), Řezníček (46. Dubský), Jeřábek, Javůrek (46. Hundák) – Petrus, J. Sklenář (46. Janecký).
Bohemians: Štěpanovský – Očovan, Penc, Nesvadba, Grznár – Szabo, Krystan – Vojta, Macháček (46. Kuzmanovič), Janda – Böhm (86. Duchnič).

První poločas nabídl vyrovnaný fotbal s většími šancemi domácích. Ty vyložené nesly podpis Řezníčka. V 16. minutě se k němu odrazil míč, ovšem mladík v pardubickém dresu nedal do finální střely potřebnou razanci a Štěpanovský ji nohou vyrazil. Tři minuty před pauzou Řezníček z rohu malého vápna nacentroval míč před bránu, jenže tři jeho spoluhráči luxusní nabídku minuli.

Po přestávce jako první sice zahrozil Dittrich, ale pak tahali domácí za kratší konec. Bohemka mohla za pět minut rozhodnout zápas. Nejdříve šel Kuzmanovič po kiksu Tischlera sám na Frydrycha, toho zachránila tyč. Vzápětí skočil Přibyl do voleje Kuzmanoviče a pak pardubický gólman vytáhl nad břevno dalekonosnou pumelici Grznára. Z největšího tlaku hostujícího týmu se v 67. minutě zrodil brejk, když Petrus v rychlostním souboji předčil Nesvadbu a  doslova propasíroval míč do sítě. O tři minuty později Hundák vydláždil za obranu uličku Jeřábkovi, který ukázkovým blafákem pojistil vedení. A to ještě v 72. minutě Dittrichovu střelu z hranice penalty gólman zneškodnil. Na druhé straně se ještě jednou vyznamenal Frydrych, který vychytal Böhma.

„Z hlediska kvality jsme se střetli s výborným soupeřem, který umí potrápit i ligové týmy. Proto jsem rád, že jsme se s tím dobře popasovali. Na druhou stranu pořád se jednalo o přípravný zápas. Mistrovské utkání je z pohledu nasazení, bojovnosti i rychlosti o padesát procent výš. Kvituji, že jsme vyhráli po celkem slušném výkonu. Mám k němu pár připomínek, ale to si rozeberu s hráči. Pro sebedůvěru mužstva je výhra nad naším konkurentem ve druhé lize pozitivní," podotkl pardubický trenér Martin Svědík.