Po polovině sezony pak vedení FK Pardubice usoudilo, že bude pro klub výhodnější, když dostanou více prostoru místní odchovanci, a spolupráci ukončilo. To znamenalo i konec kouče Haška.

A právě v sobotu se tým trenérů Krejčího a Míchala s bývalým hráčem a lodivodem Sparty znovu potkají. Pardubický rodák Hašek převzal v zimě Vlašim po odchodu Vlastimila Petržely do Baníku Ostrava. Pro Pardubice neobvyklá situace. Na lavičce soupeře bude trenér, který drtivou většinu jejich hráčů velmi dobře zná.

„Ano, půl roku tady trenér Hašek s námi působil. Ale to je spíše zajímavější pro média než pro nás. Specifické to bude možná v tom, že zná dobře naše hráče. To pro něj může být výhoda," připouští trenér Krejčí. Ten se soustředí především na to, jak ve Vlašimi uspět.

Podzimní vzájemný duel vyhrály Pardubice 2:0, ale na hřišti soupeře se jim nedaří. Poslední dva zápasy ve Vlašimi skončily vítězstvím domácího týmu 1:0.

„Nemáme tam dobrou bilanci, to je fakt. Každá série, i ta nepříjemná, někdy končí. My bychom byli rádi, kdyby se nám to povedlo už teď. Uděláme pro to všechno," uvedl Krejčí.

Na hřišti ovšem bude postrádat nejlepšího jarního střelce Jana Řezníčka, jenž má trest za čtyři žluté karty. „Někteří hráči se dali zdravotně do pořádku. Kromě Řezníčka a dlouhodobých marodů tak pojedeme kompletní," prozradil pardubický kouč.
Pro zápas ve Vlašimi musí trenéři opět zasáhnout do sestavy. Ta se na jaře často mění, což může být pro soupeře méně čitelné.

„Ale nemyslím si, že je to naše výhoda. K protočení sestavy nás spíše donutily okolnosti jako zranění či karetní tresty."

Oproti podzimnímu duelu se ještě výrazněji proměnila vlašimská jedenáctka.

„Udělali tam změny, ale že bychom se na ně v poslední době speciálně zaměřovali, tak to určitě ne. Většinu těch hráčů taky známe," potvrdil Jiří Krejčí. Trenér Hašek má v kádru i svého syna Martina, Jana Vondru a Jakuba Nečase, kteří s ním působili 
v Pardubicích.

Vlašim získala v tomto ročníku převážnou většinu bodů v domácím prostředí. Tam drží neporazitelnost, když čtyřikrát vyhrála a sedmkrát remizovala. První venkovní vítězství přišlo až před týdnem na hřišti 
Táborska. Tím si Vlašimští výrazně pomohli v boji 
o záchranu.