Po vysokém vítězství nad Prostějovem nastoupí hráči Pardubic znovu na svém stadionu Pod Vinicí. Tentokrát proti devátému Táborsku, na které ztrácí pouze dva body.

„Hrajeme doma a chceme navázat na sérii, kterou nyní máme. Hraje se o šest bodů. Na podzim jsme u nich vyhráli, i v případném konečném účtování na vzájemné zápasy by to pro nás mohla být výhoda. Budeme opět bojovat naplno," říká pardubický trenér Jiří Krejčí.

Táborsko na jaře dokázalo vyhrát ve Frýdku-Místku, v posledním utkání doma podlehlo Opavě. Na lavičce jihočeského týmu je od zimy znovu trenér Roman Nádvorník, jenž se vrátil téměř po třech letech. „Je to posila, protože s ním Táborsko slavilo největší úspěchy. Soupeř má dobré standardní situace a centrované míče, které jsou ve vápně nebezpečné. A k tomu rychlí hráči na krajích," upozorňuje Krejčí.

V zimní přestávce navíc do týmu Táborska zamířil obránce Petr Zavadil, jenž v roce 2016 hostoval ze Zlína právě v Pardubicích. „Určitě jim nějaké informace podá, ale myslím, že trenér Nádvorník nás stejně dobře zná. My zase víme o Petrovi, je to takové oboustranné," uvedl trenér.

Důležitá bitva proti Táborsku by měla být po minulém vydařeném vystoupení lákadlem pro pardubické příznivce. „Samozřejmě bychom byli rádi, hráči by si lepší diváckou kulisu zasloužili. Čeká nás těžký soupeř, podpora by jim rozhodně pomohla," potvrdil trenér Jiří Krejčí.