Jak ze solidního úvodu udělat parádní? Jednoduše. Po třech remízách konečně přidat výhru!

Pardubice ve svém druhém domácím utkání v novém ročníku Fotbalové národní ligy přivítají Zlín (sobota, 10.15).

Pokusí se přistřihnout křídla Martinu Pulpitovi. Trenér, který na východě Čech dříve vedl Pardubice, Hradec Králové, Svitavy a Živanice, dělá ze svého celku hodně nepříjemný válec.
Sází na sílu, neústupnost, nezdolnou bojovnost… Technický Zlín z minulých let je pryč.

„Dříve platilo, že Pardubice těžily z toho, že mají mužstvo dlouhodobě pohromadě. V létě u nich ovšem proběhla řada změn, za trenérem Haškem přišli mladí a spíše techničtí hráči ze Sparty, kteří budou chtít hrát fotbal, a to by nám v některých pasážích zápasu mohlo svědčit," prohlásil pro webové stránky Zlína záložník Lukáš Salachna.

Přetlačit na sílu a vůli. To má být hlavní zbraň!

Moravský celek má třech kolech sedm bodů, Pulpit se koupe v euforii.
„Vrátil jsem se do svého mládí a viděl Bohemku osmdesátých let za Tomáše Pospíchala. Tam to mělo všechno. Nasazení, bojovnost, centry do vápna a troufnu si říct, že za druhý poločas a enormní nasazení jsme si výhru zasloužili," rozplýval se kouč Pulpit, zarytý fanda Bohemians 1905 a italského fotbalu, poté, co jeho soubor doma přetlačil Viktorii Žižkov 3:2.

„U mužstva už Martin Pulpit nějakou dobu působí, takže tým asi bude nějakým způsobem praktikovat styl, který si jeho trenér představuje," ví pardubický trenér Martin Hašek. Přehnaným respektem k rivalovi ale rozhodně netrpí.
„Je to standardní druholigové mužstvo. Nemám pocit, že by tento soupeř nějak dramaticky převyšoval druholigovou úroveň," neuchvátil Haška parádní zlínský vstup do soutěže.

V prvních třech zápasech Hašek točil sestavou, v každém zápase nastupoval na místě levého záložníka někdo nový. Začal Tomáš Dostálek, toho vystřídal Adam Fousek a nakonec po levém křídle poletoval Dominik Fousek.
„Vlevo se zatím neprofiloval nikdo, kdo by pozici pevně obsadil," oznámil pardubický kouč.

„V hlavě jasno o sestavě samozřejmě už mám, oproti minulému utkání ve Varnsdorfu asi moc změn nečekejte," prozradil jen.
Hlavní trenér už bude moci počítat s uzdraveným Martinem Haškem mladším, který oživil pardubickou hru v prvním zápase proti Vlašimi. Začne na levém kraji zálohy on?