Králův Dvůr – Pardubice 1:1

Hlavní úkol před utkáním zněl. Co nejrychleji se vyhrabat z deky, která spadla na tým po zasloužené prohře v derby.
„Kluci vědí, že mají kvalitu.  Ale musejí prodávat své schopnosti a hlavně působit  jako tým. Proti Chrudimi ovšem nehrábli jeden za druhého. Nenašel se nikdo, kdo by zvedl náš prapor. Ano, náš rival zvládl utkání takticky, nicméně jsme mu situaci ulehčili,“ poznamenal pardubický trenér Martin Svědík.

Zdroj: Youtube


Úvod ještě zastihl jeho mužstvo v útlumu. Dvůr nejdříve nastřelil tyč. Další akce už měla pro hosty pelyňkovou příchuť. Na hranici ofsajdu připravený Dochtor vystihl špatnou komunikaci mezi stoperem a gólmanem a lehce dostal své barvy do vedení.
„Nepovedlo se nám prvních dvacet minut. Zbytečně jsme inkasovali po nedorozumění Šejvla se Schejbalem. Jednalo se o hodně laciný gól. Trochu nás poznamenal pro další minuty ale pak jsme se výrazně zlepšili,“ přiznává kouč.

V závěru první půle viselo vyrovnání na vlásku. Po průnicích Rešetára nejdříve Jeřábek mířil do gólmana a pak Přibylovu střelu ze třinácti metrů zastavil na čáře obránce. Vyrovnání se dostavilo v 55. minutě. Hundákův centr propadl k Přibylovi a krajní bek si spravil chuť. Obrat ve vývoji měli na kopačkách Dittrich a Prorok, ovšem nedali.

„Tak jak jsme první poločas skončili, tak jsme druhý začali. Byli jsme jednoznačně kombinačně lepší. Vytvářeli jsme si šance, ovšem chyběl nám větší důraz v šestnáctce i finálni přihrávka. Co se týká hry a nasazení, byli jsme jiný tým, než proti Chrudimi. Jsem rád, že jsme znovu ukázali, že fotbal hrát umíme,“ konstatoval potěšeně Svědík.