Pardubice – Šlapou jako promazaný stroj… Přesto jim něco ke spokojenosti chybí. Více potěšit vlastní fanoušky. Jestliže ve venkovní  tabulce pardubičtí fotbalisté figurují nejvýše, tak doma je to docela bída. Jsou až třináctí a doposud už rozdali devatenáct bodů. A to nejen týmům z kategorie silnějších. V sobotu dopoledne hostí jeden z nich.

SO 10.15: FK Pardubice (6. místo, 39 bodů) – FK Baník Sokolov (3. místo, 43 bodů).
Pardubický nováček už je opět tou štikou soutěže jako na podzim. Přitom úvod jarní části neměl po obměně kádru dvakrát ideální. Tři výhry v řadě ho však katapultovaly zpět do horní poloviny.

„Jsem rád, že jsme se dokázali dostat ze série, kdy to bylo obráceně. Přičemž některá z utkání jsme neodehráli špatně. Jenže jsme nedávali branky. Zlomilo se to v Mostě. Nebyli jsme lepší, ale makali jsme jako tým a díky tomu vyhráli. Byla to pro nás obrovská psychická vzpruha. Ještě bychom to chtěli potvrdit před domácími diváky. Domácí ztráty nás mrzí. Ale nepřijde mi, že jsme horší nebo vyloženě propadáme. Bohužel si necháme dát z brejkové nebo standardní situace gól a naopak své šance neproměňujeme," konstatuje pardubický trenér Martin Svědík, který na adresu zítřejšího soupeře dodává:
„Sokolov hraje podobně jako my lépe venku než doma. Takže nás čeká velmi nebezpečný soupeř s rychlým přechodem do útoku. Na jednu stranu předvádí poctivý, důrazný fotbal, na tu druhou se nebojí zakombinovat. Prakticky v každém utkání potvrzuje stabilitu svých výkonů. Když to shrnu, je to velice kvalitní tým, který byl před sezonou dobře složen a v zimní přestávce vhodně doplněn."