Souboj o první vítězství v letošní sezoně zvládli lépe hosté. Zápas připomínal houpačku. Valy nakonec vybraly hnízdo Starého Hradiště a svého soupeře dostaly v tabulce pod sebe. Navíc venku nastřílely čtyři góly. Stejný počin se podařil doma Pardubičkám. Nováček prostřední krajské soutěže v prvním půli čtyřgólovou smrští smetl z trávníku letohradskou juniorku. Vyšvihl se na třetí příčku, čímž plní roli nejlepšího týmu pardubického okresu. O tento post přišel Srch, který doma pouze remizoval s týmem Libchav. Přitom se mu podařilo otočit nepříznivý stav utkání. Jeho    vedení však mělo jepičí život.

Staré Hradiště – Valy 2:4
Jaroslav Mudroch, trenér Hradiště: „První poločas jsme tahali za kratší konec. Valy šly zaslouženě do vedení. My jsme se dostali do velké šance jen na jeho konci. Tutovku jsme ale neproměnili. Ve druhé půli jsme se přeci jen zlepšili, dokázali jsme srovnat a zápas otočit. V tuto chvíli jsme byli na koni. Pak jsme ovšem vyrobili obrovskou chybu a doslova jsme Valům darovali vyrovnávací gól. Závěr jsme hrubě nezvládli."
Jiří Ptáček, trenér Valů: „Jsem spokojený s výsledkem i herním projevem našeho mužstva. Konečně jsme zařadili do svého rejstříku bojovnost a nasazení. Kromě toho, že jsme zůstali v prvních deseti minutách druhé půle duchem v kabině, jsme měli stále více ze hry. Rozhodnout jsme mohli už  v prvním poločase, ovšem využili jsme pouze jednu šanci. Po přestávce domácí obrátili vývoj zápasu, nicméně i v tuto chvíli jsem věřil, že neodjedeme s prázdnou. Navíc domácí vstřelili obě branky prakticky z našeho držení míče. Při přečíslení jsme vždy místo přesnější přihrávky vždy trefili hráče soupeře, který odrazem založil gólovou akci. Kluky musím pochválit za to, že nesložili zbraně. Rychle vyrovnali a poté strhli znovu vedení, které proměnili ve vítězství na svojí stranu. Naštěstí jsme netrefovali tyče a břevna jako v předchozích zápasech. Ke spokojenosti mi chybí fakt, že střelecky mlčí Bažant, Adam a Pecháček. Potěšil mi výkon například Pleskota, který si bere kritická slova k srdci."

Srch – Libchavy 2:2
Rostislav Němeček, trenér Srchu: „V tomto utkání jsme měli špatný první poločas. V něm jsme dostali lacinou branku. Po vydařeném vstupu do druhé pětačtyřicetiminutovky a otočení skóre, soupeř vyrovnal z penalty. Na to jsme už bohužel nedokázali reagovat, ačkoliv jsme si brankové příležitosti vypracovali. Soupeře, který si v podstatě sám nevytvoří šanci, musíme porážet…"

Pardubičky – Letohrad B 4:0
Kamil Řezníček, trenér Pardubiček: „I přes jednoznačný výsledek se nejednalo o snadné vítězství. Letohradská rezerva se ukázala jako hodně běhavé, bojovné, ale také v jistých fázích utkání jako nezkušené mužstvo. Nám se vydařil více první poločas, kdy jsme působili fotbalovějším dojmem. Vytvořili jsme si více šancí než soupeř a hlavně jsme se, oproti jiným utkáním, zlepšili v koncovce. To jsme vyjádřili vstřelenými brankami. Ve druhé půli se utkání již v podstatě dohrávalo, neboť náš sok přidal na důrazu a agresivitě. Letohrad upustil od snahy hrát kombinačně, zaměřil se na nesmyslné dohrávání soubojů, po odehrání míče a neustálé provokování. Tento fakt fotbalu rozhodně neprospěl. Jsem rád, že jsme utkání přestáli bez zranění, a že naši hráči udrželi chladné nervy a nenechali se vyprovokovat k oplácení. Za přístup k utkání, nasazení a předvedenou hru chválím všechny naše hráče."