Vězte, že šest ze sedmi duelů nerozsekla základní hrací doba!!! Takže na počet penaltových rozstřelů jasně zvítězila tato tuzemská soutěž. Jednoduše proto, že na světových šampionátech před loterií zn. Pokutové kopy mají soupeři ještě možnost urvat výhru v prodloužení. Pro úplnost na jihoamerickém kontinentu se z bílého puntíku uvnitř velkého vápna přetahovaly o postup do čtvrtfinále Kostarika s Řeckém a Chile s Brazílii.

Penaltový telemost napříč krajem odstartovaly v sobotním dopoledni Holice s Hlinskem. Parodie na fotbal nemohla skončit jinak než bezbrankovou remízou. Domácí pak všechny své pokusy proměnili, hosté jednou ztroskotali na Králíkovi.

„Nějak nevím, jak zápas hodnotit. Možná by se hodila hláška legendárního slovenského komentátora Gaba Zelenaye: Vo veľmi trápnom dopoludní 0:0," utrousil holický trenér Václav Velinský.

Penaltová show pokračovala v sobotu odpoledne v ústeckoorlickém okrese. Nutno podotknout, že všude. Pardubická rezerva mohla využít zaváhání Holic a minimálně je vystřídat na druhé pozici. Jenže po hanebném výkonu dovolila domácím vyrovnat na 1:1 a v penaltách jen podtrhla nejhorší jarní výkon. Zajímavostí je, že po třech sériích se na každé straně trefil pouze jeden exekutor.

Jarní formu nepotvrdila Česká Třebová, která hostila ve druhé polovině soutěže nulovou Přelouč. Jenže po remíze 2:2 nezvládla ani dovednostní disciplínu. Ba co více domácí se kopali za uši, když nedali ani jednu desítku…

Stejným výsledkem se loučily s devadesátou minutou Lanškroun se Svitavami. Všechny čtyři branky padly už v prvním poločase. Více štěstí se v „nadstavbové části" přiklonilo k hostům.

Sobotní penaltový seriál pokračoval souběžně v Třemošnici. Tam bylo naopak obou branek dosaženo až po změně stran. V soubojích střelec versus gólman pak měli navrch domácí. Nicméně mírně se radovala i Polička, která vydolovala první jarní bod.

V neděli byl na programu jediný duel, protože ten druhý mezi Moravany a Žamberkem zrušila karanténa hostů. A jak jinak, střet mezi Moravskou Třebovou a Slatiňany (1:1) rozklíčovaly „pentle". V této činnosti se k radosti domácích příznivců vytáhl celek, který potřebuje body více než křehký lídr.

Penaltové epidemii unikly pouze Chrudim a letohradské béčko. Favorit zničil outsidera hned pěti góly.

(zz)