Ano, samozřejmě pouze dočasně, do nedělního večera. To ovšem nic nemění na úspěšném vstupu červenobílých do této sezony. Fotbalisté Pardubic stráví reprezentační přestávku na druhé pozici. 

Byla to jedna z klíčových otázek před novou sezonou. Budou mít Pardubičtí podobné starosti jako minulý podzim, nebo naváží na podstatně povedenější jaro? Úvodní fáze podzimní části, kterou odděluje pauza, se kloní k té druhé variantě. 

A důvody? 1. Pardubický tým pokračuje v domácím tažení. Na podzim vyhrál Pod Vinicí všechny tři domácí zápasy, celkem s minulou sezonou jich je již sedm v řadě. 

2. Podařilo se doplnit kádr a zaplnit vzniklé mezery v sestavě, z níž vypadly opory jako Petr Kudrna, Joel Kayamba či další hráči na hostování. Osa týmu zůstala, navíc se opět vrátil Tomáš Ladra, v závěrech zápasů již pomáhá Filip Kopřiva. Z nových hráčů o sobě zatím nejvíce dávají vědět mladý obránce Michal Surzyn a zkušený útočník Pavel Černý. 

3. Tým nevykolejil první nezdar na Olympii, kde zahodil řadu šancí a v závěru naopak inkasoval. Dva zápasy Pardubice dohrávaly v oslabení, v tom druhém dokonce vyhrály. Soudržnost týmu se projevuje. 

Současným umístěním na sebe opět upozorní. Třeba si více diváků řekne: Půjdeme se na fotbal podívat. Ze sedmi víkendových duelů přišlo na zápas Pardubic nejméně diváků. Změní se to? To už je zase jiný příběh. 

Krejčí: Klukům se teď bude dobře pracovat  Pardubice – Šest zápasů, čtyři výhry, dvanáct bodů. To znamená nejlepší start za šestileté působení Pardubic v druholigové soutěži. Loni po šesti kolech měli Východočeši na kontě bodů jen pět. 

„Kdyby jich bylo více, tak bychom se nezlobili. Ale myslím, že dvanáct bodů je dobrých. Už jen osmnáct k záchraně a potom už pojedeme to, co bude navíc,“ usmál se pardubický útočník Pavel Černý, který již na podzim vstřelil tři góly. 

Po sobotní výhře se Pardubice na jeden den dostaly do čela soutěže. „Víme to. I když je to jen dočasné, tak je to krásný pohled,“ reagoval obránce Jan Prosek na dotaz, jestli už se v kabině díval na aktuální tabulku. „Nevím jak vedení, ale já můžu být se začátkem sezony spokojený,“ řekl dobře naladěný trenér Jiří Krejčí. 

Fortuna národní liga má nyní reprezentační přestávku a tím pádem volný víkend. „Můžeme se s týmem zaměřit zase na jiné věci. Je to jenom dobře, teď se bude klukům dobře pracovat,“ poznamenal Krejčí. 

Celý týden budou chybět Nicolas Šmíd, Michal Surzyn, Tomáš Ladra a Ladislav Mužík, kteří odjeli na reprezentační sraz českého týmu do 20 let.