FC Chomutov - FK PARDUBICE 0 : 1 ( 0 : 0 )

Utkání na stařičkém chomutovském stadionu se hrálo za slunečného počasí a v příjemné atmosféře, kterou dotvářela i skupinka pardubických fanoušků, kteří přijeli podpořit svůj tým. Navíc se zde sešla početná skupina zástupců médií, kteří sledovali především nového sportovního manažera domácích Ivana Horníka a i díky tomu se toto utkání dostalo do večerních zpráv TV Nova.

Pardubická sestava byla očekávaná a hned v úvodu musela čelit snaze domácích, po které se hned v úvodu natahoval Gibala v pokutovém území na centrovaný míč, ale nedosáhl. Pak se začal prosazovat pardubický celek, ale bez výraznějších šancí, nicméně ukazoval svou fotbalovost. V 10. minutě se ale Po Kabrdově rohu dostal k hlavičce Brychta a přinutil domácího gólmana Štěpnička k prvnímu zákroku. Hra byla hodně limtovaná těžkým terénem a kromě střely Smrže vysoko nad se toho před brankami příliš nedělo. Až po půlhodině hry se zkusil prodat střelou na zadní tyč Rešetár, ale více vzruchu přinesla 31. minuta. V ní se domácí pokoušeli nadvakrát propálit pardubickou obrannou hradbu, ale bojovnost a obětavé nastavování se do střel - to byly prvky, které hostující zdobily po celý zápas. Další hrozbou prvního poločasu byl krásný výskok Pikla na hlavičku po rohovém kopu těsně před přestávkou, ale naštěstí mířil nad. Poslat Pardubice do vedení ale mohl zadruhé straně i Jeřábek, ale jeho pokusu z hranice vápna scházela razance.

O přestávce vystřídali oba trenéři po jednom hráči a tah hostujícího Martina Svědíka se ukázal jako úspěšnější. Petrus totiž ve 48. minutě vybojoval míč, poslal ho Řešetářovi a ten svůj únik proměnil střelou na přední tyč, na kterou si sice Štěpnička sáhl, ale její cestě do sítě nezabránil - 0:1. Také domácí měli šanci srovnat, ale Smrž jí nevyužil, naopak měnit skóre se mohlo znovu ve prospěch hostů. Petrus totiž znovu obral obranu o míč, postupoval na branku, ale zakončení nemělo přesnost. V 65. minutě se vytáhl brankář Shejbal. Uvnitř pokutového území se z otočky pokusil vyrovnat Smola, ale zkušený brankářský zákrok mu v tom zabránil…

Domácí se snažili o vytvoření tlaku, ale to dávalo prostor k protiútokům pardubického celku. V 77. minutě se opat hnal dopředu Petrus, ale Štěpničku nepřekonal, o tři minuty přišla další pohledná a nebezpečná akce. Po ose Petrus - Kudrna - Hundák se dostali naši hráči až k zakončení, ale Hundák mířil mimo tyče. Poslední desetiminutovka, včetně dvouminutového nastavení, byla ve znamení tlaku domácího celku, který ale hostující obrana zvládla velmi dobře. Jedinou vážnou šancí byl oblouček Štěpnička, který ale obránci odhlavičkovali do bezpečí a po závěrečné hvizdu rozhodčího se mohli radovat z dalších jarních bodů.

Branka: 48. Rešetár. ŽK: 1:0 (Dubský). Rozhodčí: Košan z Plzně (Pastyřík, Houdek). Delegát: Bouška z Prahy. Diváků: 332.

Sestavy - Chomutov: Štěpnička - Vait, Hyneš, Švec, Kejha - Franc, Dubský, Pikl, Smrž (84. Doksanský) - Nádeníček (46. Pavlíček), Gibala (60. T. Smola).
FK PCE: Shejbal - Přibyl, Prorok, Šejvl, Norek - Kakrda V. (67. Hundák), Kudrna, Jeřábek, Rešetár (81. Javůrek) - Brychta (46. Petrus), Dittrich.

Sestava:
Shejbal
Prorok , Přibyl , Šejvl , Norek
Jeřábek , Kakrda (67. Hundák) , Kudrna , Rešetár (81. Javůrek)
Brychta (46. Petrus) , Dittrich

Střelci:
Rešetár (1)

VIDEOROZHOVOR S LUKÁŠEM REŠETÁREM:

Zdroj: Youtube

Martin Svědík (Trenér FK Pardubice): "Věděli jsme, že kvalita Chomutova je vyšší, než na podzim, a že domácí mají v utkání velkou motivaci, takže nás nečeká nic lehkého. Navíc jsme se museli vyrovnávat s přechodem na travnatou plochu, kvůli které jsme naší hru poněkud zjednodušili. Poctivě jsme čekali na brejky a i proto jsme do druhého poločasu nasadili Petruse, protože bylo cítit, že domácí stopeři na tom nejsou rychlostně nejlépe. To se také vyplatilo, když Petrus, předskočil soupeře a poslal do brejku Rešetár, který rozhodl. Utkání bylo o bojovnosti, zodpovědnosti a organizaci hry, byly to věci, ve kterých jsme bylo důslední a v závěru jsme se, třeba i s trochou štěstí, dokázali ubránit. Ale štěstí přeje připraveným a já si myslím, že naše vítězství je zasloužené."
 
FOTBALPARDUBICE.CZ