Hlavní trenér VÁCLAV SŮRA to zkouší s hráči po dobrém i po zlém. Výsledkem je až osmé místo. Přitom podmínky na svojí činnost mají všichni na jen prostřední krajskou soutěž nadstandardní.

Podzimní část jsme zahájili dlouho očekávaným otevřením zrekonstruovaného stadionu, který ostudu nedělá. Každý soupeř se k nám může těšit na kvalitní zázemí a fanoušek na chutnou klobásu. Bohužel tím příjemné věci v první polovině letošní sezony končí. Naše výkony totiž již tak dobré nebyly. Po sestupu jsem čekal, že kluky nakopne nové prostředí a kvalitní podmínky pro fotbal.

Od prvního kola jsme šli do sezony s cílem uhrát co nejvíce bodů. To se zpočátku vcelku dařilo. Herní projev sice nebyl moc přesvědčivý, ale kluci bojovali a nepoložili se ani za nepříznivého stavu. Pokud jsme prohráli, tak to bylo většinou herní nedisciplinovaností některých jedinců. Po přesvědčivé výhře nad oslabenými Pardubičkami však přišlo uspokojení a začaly nás dohánět naše bolesti.

Do Dolního Újezdu jsme odjeli v neúplné sestavě. Po dobrém výkonu ale přišel v posledních deseti minutách zkrat a z něho vyplynul debakl. Následně si od nás zaslouženě odvezly všechny body Svitavy, které na rozdíl od nás ukázaly, jak se hraje o vítězství. A hned na to jsme naprosto odevzdali zápas v Luži. Nebudu hodnotit každé utkání, ovšem jsem rád, že jsme zvládli alespoň poslední zápas v Pomezí. Tím částečně napravili naší špatnou druhou polovinu soutěže.

Znovu se projevilo, že kluci nemají chuť se zlepšovat. Konkurence bohužel není taková, jaká by měla být. I díky tomu pokulhává tréninková morálka. Přesto se našli někteří hráči, kteří byli příkladem jak v tréninku, tak i v zápasech. Mám na mysli Kačírka a Hladíka.

Doufám, že si kluci přes zimní přípravu uvědomí, že jestli chtějí hrát v I. A třídě důstojnou roli, musí pro to něco udělat a chtít se zlepšovat. Na závěr mého hodnocení přeji všem příznivcům fotbalu pěkné prožití vánočních svátků a hodně zdraví v novém roce.

FK PřeloučCelkem
8. místo, 13 zápasů, 4 výhry, 3 remízy, 6 proher, skóre 20:33, 18 bodů

Doma
6. místo, 7 zápasů, 3 výhry,2 remízy, 2 prohry, skóre 12:9, 13 bodů

Venku
13. místo, 6 zápasů, 1 výhra, 1 remíza, 4 prohry, skóre 8:24, 5 bodů

Penalty
Celkem: 3:0, doma: 2:0, venku: 1:0

Nejlepší střelci
7 – Koch, 4 – Novák, 3 – Klouda