Je mladý, má extrémně slavného bráchu a svými góly táhne Sokolov. Marek Červenka, jedenadvacetiletý sourozenec hokejisty Romana Čevenky řádí na západě Čech. V sedmi kolech nasázel už šest gólů. Zítra dopoledne se ho pokusí zastavit Pardubice.

Sobota (10.15): FK Pardubice (3. místo, 11 bodů) – FK Baník Sokolov (6. místo, 11 bodů).

Před sezonou Sokolov hlásil, že ho nezajímá výsledek 1:0. Chce vyhrávat výrazně ofenzivním fotbalem, posílil, koučem se stal bývalý reprezentant Daniel Šmejkal… Vyšlo hlavně hostování slávisty Červenky. „Před sezonou se toho napovídá hodně," usmál se jen pardubický Martin Hašek. „Praxe je pak trochu odlišná. Nemyslím si, že by se toho tolik na jeho hře změnilo, takové změny jsou klidně otázkou let. Jsou tam jiní hráči i jiný trenér, ale ve finále Sokolov hraje takový fotbal, aby získal body. Někdy se to vyvine, že může útočit, jindy se k výhře probrání," dodal Hašek.

Před Sokolovem, kde sám působil, má ale velký respekt: „Je to nadprůměrné druholigové mužstvo, má hodně zkušené hráče. My jsme oproti nim juniorka. Ale nic to nemění na našem cíli, chceme vyhrát."

Haška ani tak moc ho nevzrušuje, že by se Pardubice při shodě ostatních výsledků mohly posunout na první místo v tabulce. Zajímají ho v první řadě tři body: „Naše základní motivace je jiná než první místo – vítězit, baví nás to. Všechno, co ten pocit provází, je příjemné. A pokud by to znamenalo posun tabulkou, je to jen bonus navíc."