Karel nebo Honza… Je to úplně jedno, protože oba napsali fotbalový příběh. Karel Poláček ve své knize Muži v offsidu (vyšlo i pod názvem Muži v ofsajdu) mistrně zachytil hráčskou hantýrku, ovzduší klubového prostředí i mravy pravověrných fotbalových fanoušků. Jan Poláček, jako jarní posila Moravan pro změnu potopil Pardubičky, kde působil jako podzimní hráč. A počínal si stejně jako slavný český autor. Mistrně. Holice „řízly" odevzdanou svitavskou rezervu.

Moravany –  Pardubičky 3:1
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Cíl, který jsme si zadali, byl splněn. Rozhodl dobrý vstup do utkání, již v 9. a 13. min překonal brankáře Vlčka z malého vápna náš snajpr Poláček. Poté jsme upustili od aktivity a zbytek prvního poločasu se hra odvíjela pouze mezi vápny. Kromě 30. minuty, kdy Mráz po naší chybě nepotrestal samostatný nájezd na Brandu.
Do druhé půlky jsme nastoupili mnohem živěji a hned v její první minutě vybídl Kříž k hattricku na zadní tyči číhajícího Poláčka. Ten však o milimetry minul. Vzápětí dalekonosnou střelu agilního Berana vyrazil hostující gólman na roh. Soupeř pak začal naší aktivitu vracet až někdy velkým důrazem v osobních soubojích. Po jednom takovém byl nuceně střídán Krpata a posléze odvezen do nemocnice. Poté hra obou týmů opět upadla do průměru. Světlou výjimkou byla střela Formánka, kterou Vlček srazil k J. Lukasovi a jeho následná dorážka pouze orazítkovala břevno. A jako tomu bylo v první půli opět se jsme se nevyvarovali chybičky v obranné činnosti a dovolili Pardubičkám snížit na rozdíl jediné branky. Následujících několik zakončení protivníka bezchybný Branda pochytal. V 90. minutě navýšil naše kostrbaté vedení Beran. Chválím celý tým za přístup v utkání a střelce Poláčka. "
Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Výhra domácích je naprosto zasloužená. Bohužel i tím, že jim k tomu napomohl náš trapný výkon. Z naší předvedené hry a přístupu některých hráčů jsem hodně naštvaný. Moravanům gratuluji k tříbodovému zisku. "

Holice – Svitavy B 3:0
Václav Velinský, trenér Holic: „Zaslouženě jsme si připsali tři body. První poločas byl ale z naší strany hodně upracovaný. Tak, jak jsme skončili v Lanškrouně, jsme začali proti svitavské rezervě. I když je pravda, že jsme měli více ze hry a soupeře jsme k ničemu nepustili. Vlastně po celý zápas. Hráli jsme složitě, kazili jsme přihrávky, chyběl mi na hřišti pohyb. Jedinou příležitost k otevření skóre měl Kopřiva, který vystrašil brankáře pumelicí z dálky.
O přestávce jsme měli k hráčům proslov a kluci si vzali naše věty k srdci. Začali jsme hrát, rychle, přesně a kombinačně. Najednou ukázali, že fotbal hrát umějí. Jen jim trvá déle, než se probudí (úsměv). Náš tlak vyvrcholil penaltou, po falu na Kopřivu. Tu proměnil Václavek. Před tím ale rozhodčí neuznal Kopřivovi gól z trestného kopu, který nechal opakovat. Druhá branka padla po přihrávce Václavka ze strany, když to nikdo netrefil na přední tyči a na zadní číhal Klouček. A třetí gól připravil Jiráský pro Václavka. který rovněž střílel do prázdné brány. Odevzdaný soupeř mohl inkasovat vícekrát."