Diváci si přijdou na své. Fotbalové soutěže se totiž dostávají do druhé poloviny jarní části. A v ní už bude horko. Alespoň pro někoho. Předcházející věta se nejvíce týká Přelouče. Dnes se na jejím hřišti střetne předposlední celek s posledním. Vyhráno, a to hlavně vlastní hloupostí, ještě nemají ani Moravany. V souboji o šest bodů hostí Dobříkov.

Sobota 17.00: Sokol Živanice (7., 29 b., 44:39) – FK Česká Třebová (5., 34 b., 34:36). Na podzim: 1:3.
Radek Vrážel, hrající asistent trenéra Živanic: „Chceme doma potvrdit body z venku a navázat na zlepšené výkony v posledních dvou zápasech. Čeká nás ale těžký soupeř. Nicméně chceme hodně vyhrát. Myslím si, že všichni hráči mají na paměti zápas v České Třebové a vědí, že máme soupeři co vracet… Budou nám chybět Michal s Braunem."                   
Tip Deníku: 1

Sobota 17.00:  FK Přelouč (15., 15 b., 19:53) – SKP Slovan Moravská Třebová (16., 14 b., 20:36). Na podzim: 0:3.
Václav Slavík, trenér Přelouče: „V týdnu jsme dohrávali v Hlinsku a musím konstatovat, že jsme si zápas prohráli sami. Výsledek 1:4 dle mého názoru až příliš krutý. V první půli jsme byli herně lepší a zaslouženě jsme šli do vedení. Bohužel jsme ho neudrželi do poločasu. Ve druhém jsme udělali hrubé chyby v obraně a domácí nás za to potrestali. A když jsme za stavu 1:3 neproměnili dvě tutovky, bylo rozhodnuto.  Jenže to už je naše obehraná písnička. Navíc se nám v zápase zranil Novák a asi nebude schopen dnes nastoupit. Naše marodka je až hrozivá, ale i tak se pokusíme vyhrát. Tím si udržet naději na záchranu, byť už jen teoretickou. Za všechny v týmu můžu slíbit ,že budeme bojovat až do konce a nic ještě nebalíme. Doufám, že nás přijde povzbudit co nejvíce fanoušků. My se jim na oplátku pokusíme předvést dobrý fotbal."            
Tip Deníku: 1

Neděle 17.00: FK Pardubice C (6., 30 b., 35:25) – FK Agria Choceň (10., 28 b., 34:37). Na podzim: 1:0.
František Kovárník, trenér FK Pardubice C: „Po dvou nepříliš povedených venkovních zápasech chceme opět v domácím prostředí naplno bodovat. A tím si udržet postavení v horní polovině tabulky. Se sestavou potíže nemáme hráči jsou zdraví a připraveni na utkání. Choceň je nepříjemný soupeř a mužstvo oproti podzimu výrazně pozměnila. Nutno poznamenat, že k lepšímu."            
Tip Deníku: 1

Neděle 17.00:  Sokol Moravany (11., 23 b., 30:41) – Sokol Dobříkov (12., 25 b., 30:31). Na podzim: 0:2.
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „Stejně jako ve středu hrajeme i teď  v domácím prostředí. Navíc opět se soupeřem, se kterým bychom měli nutně bodovat. Jenže dosavadní domácí utkání s takto ohroženými týmy, které bychom měli vyhrát, se pro nás stávají noční můrou. Před čtrnácti dny jsme nezvládli v podobné situaci utkání s Chocní a na prvního máje dohrávku s Poličkou. Možná by pro nás bylo lepší, kdybychom odehráli všechny utkání na soupeřových hřištích. Na jaře si totiž body z venku často přivážíme."                        
Tip Deníku: 0