Tento příběh má ale happyend…

Současní mladíci jako první dorostenecký tým v historii (86 let) klubu SK Pardubičky vyhráli krajský přebor. Velkou raritou pak je, že se nejednalo o krajský přebor Pardubický, nýbrž Královéhradecký. Vysvětlení přináší trenér Tomáš Mrázek.

A nezůstane jenom u něj.

Proč jste zvolili Královéhradecký krajský přebor?
Dva roky jsme působili ve východočeském přeboru, který byl ale pro ročník 2017/2018 zrušen. Nicméně jsme od hradeckého svazu dostali nabídku působit u nich. Po zvážení nás trenérů a vedení klubu jsme uznali, že by to mohla být velmi zajímavá zkušenost. Především ale rozhodl fakt, že právě z východočeského přeboru zůstalo v tom krajském na Hradecku hned pět týmů. Tudíž soutěž měla větší kvalitu.

Nakonec jste celou soutěž opanovali. To byl záměr?
(úsměv) Ani ve snu by nás nenapadlo, že budeme už dvě kola před koncem slavit titul. Předsezonní plány hovořily o umístění do páté příčky. Po podzimu, kdy jsme byli druzí, jsme ale chtě nechtě již o vítězství museli mluvit nahlas. Nakonec se to povedlo a zapsali jsme se tak nesmazatelně do klubové historie.

Co bylo základním kamenem tohoto obřího úspěchu?
Důležité bylo, že se nám podařilo složit tým, který táhl za jeden provaz. Vytvořila se skvělá parta s až rodinnými rysy. Neméně důležitým faktorem úspěchu byla chuť kluků po celou sezonu tvrdě pracovat.

Nešlo přehlédnout, že vaši svěřenci již nastupují v dresu áčka. Považujete to za největší odměnu za vaší práci?
Ano, z toho mám velkou radost. V průběhu jara se v našem prvním týmu objevilo hned jedenáct hráčů. A někteří z nich byli po celé jaro i členy základní sestavy. Do budoucna je to určitě skvělá zpráva. Chtěli bychom všem klukům za celou sezonu poděkovat. Ročníku 1999 pak popřát hodně úspěchů v kategorii dospělých. No a ostatním ať se jim stejně daří i v příští sezoně, kdy budeme nastupovat zpět v Pardubickém krajském přeboru.

Zlatí chlapci
Brankáři: Radek Jákl, David Mlateček. Obránci: Adam Havlíček, Jan Zelenka, Jan Dojčán, Michal Nepivoda, Jakub Pařízek, Jan Robovský, Ondřej Nekl, Robert Binder. Záložníci: Jan Bartoníček, Ondřej Hátle, Tomáš Svoboda, Josef Balog, Gabriel Wagner, Daniel Svěrák, Petr Kovárník, Matěj Tuťálek. Útočníci: Martin Havelka, Vladimír Dostál, Tomáš Šprachta, Jakub Maršálek, Leoš Šebek.
Trenéři: Tomáš Mrázek a Tomáš Svoboda. Vedoucí týmu: Martin Havelka.