První výhře v nové sezoně obětují všechno, na místě si vyjednaly, předzápasový trénink, kouč Martin Hašek v dějišti zápasu naplánoval i taktickou poradu.

V sobotu od 10.15 by konečně rády vykročily za třemi body.

„Čtyři jsou po čtyřech kolech málo, potřebujeme si v zápasech vytvořit víc vyložených šancí, ze kterých pak budeme dávat góly," nespokojeně kroutil hlavou čerstvý pardubický reprezentant do 20 let Jakub Nečas.

Karviná přes léto tým slušně změnila. Z Brna přišel ostřílený defenzivní mazák Jan Trousil, z Mladé Boleslavi další bek Tomáš Janíček a na severu Moravy hostuje i hradecký talent Jaroslav Zelený.

Tým trenéra Josefa Webera má sílu!

„Chtěli bychom proti Pardubicím navázat na dobré pasáže z utkání s Táborskem," plánuje Weber. Jeho celek ke dvěma remízám přidal ještě dvě výhry, nálada je v Karviné veselejší než v Pardubicích, přesto v klubu nepanuje úplná spokojenost. Hra stále není taková, jakou by si kouč představoval: „Šancí si vytváříme dost, ale kvalita provedení není optimální. Pracujeme však na tom a hráčům věříme. Kvalitu na to rozhodně mají," prohlásil pro klubový web.

Oba celky patří k poslední druholigové pětici, co ještě nepoznala porážku. Pardubice ale zároveň patří do pětky, která ani jednou nevyhrála.