Dvacetiletý obránce je totiž hráčem německé Borussie Dortmund. Proti prvoligovému Brnu (1:3) odehrál na levém kraji pardubické obrany 72 minut. „Den před zápasem jel 800 kilometrů z Německa, byli jsme s ním spokojeni,“ uvedl hned po utkání pardubický trenér Jiří Krejčí.

Defenzivní fotbalista, který vyhrál s Dortmundem dorosteneckou bundesligu a objevil se i v německé reprezentaci do 20 let, si zápas užil. „Jsem nadšený, jakým stylem se hrálo. U pardubického týmu se mi ohromně líbila organizace hry a i díky tomu jsem našel se spoluhráči společnou řeč velmi rychle,“ svěřil se pro klubový web.

Svým výkonem zaujal i sportovního ředitele Pardubic Víta Zavřela. „Troufnu si říct, že bychom měli vyřešený post levého obránce. Je rychlostní typ a hlavně levák. V prvním poločase si rozuměl na levé straně s Fouskem, podobně pak i se Sokolem,“ řekl k obránci, který figuroval na širší soupisce německého klubu pro Ligu mistrů.

Že by tedy Schumacher v Pardubicích zůstal i pro jarní boje ve FNL? K této variantě nedojde. „Rádi bychom ho v kádru měli, ale nemůžeme si to z finančních důvodů dovolit. I když by se Borussia spolupodílela, tak naše představy byly jiné,“ prozradil Zavřel a ještě doplnil: „Domnívám se, že v současné době u nás není druholigový klub, který by ho mohl zaplatit.“

Posilou se Schumacher nestane, ale ani jednozápasového testu v Pardubicích rozhodně nelitují. „Byla to dobrá zkušenost, s jeho hráčským agentem se nabízí spolupráce, která se snad rozvine,“ řekl Zavřel.

Může dojít ještě v zimní přípravě na další zkoušku zahraničního hráče? „Možné to je, ale šlo by maximálně jen o jednoho hráče,“ poznamenal Zavřel.

Pardubičtí fotbalisté jsou od pondělí na zimním soustředění v Bedřichově, další zápas Tipsport ligy je čeká příští středu proti Znojmu.