„Do zahraničí s fotbalem jezdím docela často, s nároďákem je to již má šestá cesta. Má první výprava vedla v roce 1996 do Anglie na mis᠆trovství Evropy. V české lize je mým srdcovým klubem Slavia. S ní jsem se podíval do Itálie, Francie, Německa či Švýcarska," uvedl Petr Šimonek.

Národnímu týmu fandil již v Anglii, Belgii, Portugalsku, Německu a Švýcarsku.
„Jsem velice aktivní fanoušek, rád si vychutnávám tu pravou atmosféru. Na zápasech mě uvidíte jedině v kotli, kde můžu pořádně fandit. Nejezdím bez správné výbavy, která musí obsahovat šálu, dres, potítka, světelné rohy nebo barvy na obličej," řekl s úsměvem Petr Šimonek, který hraje fotbal za Torpedo Pardubice. Na Euro 2012 jede s optimismem. Věří, že Češi postoupí ze skupiny, ale s řečmi o titulu je opatrnější.

„Nerad bych hráče podcenil, zvědavý jsem především na útočníky. Přeji si, aby Češi byli na Euru úspěšní. Ve mně mají stoprocentní podporu," podotkl Šimonek.
V Polsku bude fandit nejen na stadionu, ale atmosféru si chce vychutnat i ve městě.

Hlavním důvodem jeho cest za fotbalem je kromě sportovní vášně i setkávání se s ostatními fanoušky a poznávání jiných kultur. „Úsměvný zážitek mám ze Švýcarska, kam jsme jeli s kamarády před čtyřmi roky. Neměli jsme lístky, ale nakonec jsme se náhodně dostali do tureckého kotle, kde jsem neváhal ani na minutu ukázat, komu patří mé srdce. Ale vyvázl jsem živý a zdravý," uzavřel.

(av)