Vyšlo to. Střelecká marnost Pardubic je u konce, porazily Olomouc B 3:1 a ve svém pátém zápase Fotbalové národní ligy si připsaly první výhru. Poprvé v sezoně se navíc za Východočechy prosadil útočník.

„V Hradci, při poháru v Převýšově i pak na hřišti Táborska jsme hráli dobrý fotbal. To nás hodně posílilo, napětí kluci samozřejmě cítili, ale psychicky dole nikdo nebyl," vykládal po zápase pardubický kouč Jiří Krejčí.
V první půlce se na kopačky jeho týmu zase spíš lepila smůla. Tutovku nedal Petráň, Fousek trefil tyč a Řezníčkovu technickou střelu do šibenice báječně vytáhl olomoucký brankář Spurný.

Góly přišly až po přestávce. „Jsem šťastný, že vedu tenhle tým, má charakter. Věřil jsem mu, že na hřišti nechá všechno a udělal to," chválil svoje hráče Krejčí.

Přitom se Pardubice klidně mohly do pauzy dostat do slušného maléru. Po velkém domácím náporu měla šance i rezerva Olomouce. Ale jednou Východočechy zachránil brankář Knobloch, podruhé Pospíšil, který míč vykopl z prázdné branky. „Hned od začátku zápasu jsme byli pod velkým tlakem hlavně díky velmi dobré práci pardubické zálohy. Pak jsme se dostali do dvou šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Tohle byl jeden ze zlomových momentů," věděl olomoucký kouč Augustin Chromý.

Ve 47. minutě se konečně domácí prosadili. Akci z pravé strany, která začala u obránce Šejvla, zakončil Adam Fousek. Důležitý druhý gól pak vstřelil po rozehraném rohu Korejec Kim. Střelu z vápna trefil bezchybně k tyči.
„Měli jsme to nacvičené, vyřešil situaci hodně dobře," chválil ho Krejčí.

Šest minut před koncem přišla chvíle Martina Klátila. Na hřišti byl 11 minut a prodal svoji pohodu, kterou načerpal v zápasech za béčko v krajském přeboru. Na startu sezony se trápil, ale o pár pater níž trhal sítě. „Věříme, že mu moment ze zápasu s Olomoucí pomůže hlavně v otázce psychiky ještě víc. Martin se do těch šancí dostat umí, jen ho někdy sráží hlava," těšil se z úspěchu vytáhlého útočníka pardubický trenér.

V závěru pak béčko Sigmy využilo rychlý brejk, když mladý domácí záložník Kovář riskl při rychlém útoku prudkou přihrávku do nohy, ta nevyšla a olomoucký kontr skončil míčem v síti jinak vynikajícího brankáře Milana Knoblocha.

„Narazili jsme na kondičně velmi odolného soupeře. Jeho hráči mají před sebou velkou budoucnost, o tom jsem přesvědčen. Věděli jsme, že to nebude jednoduché a nebylo," dodal nakonce Jiří Krejčí.

Pardubice – Olomouc B 3:1Fakta – branky: 47. Fousek, 60. Kim, 84. Klátil – 86. Hladík.
Rozhodčí: Dresler – Dobrovolný, Myška.
Žluté karty: 1:1 (Kopřiva – Kalvach).
Diváci: 764.
Poločas: 0:0.
FK Pardubice: Knobloch 8 – Šejvl 7, Kopřiva 6, Pospíšil 7, Kakrda 6 – Kim 6
(79. Kovář), Kudrna 6, Řezníček 6, Jeřábek 6, Fousek 8 (76. D. Pánek) – Petráň 6 (73. Klátil).
SK Sigma Olomouc B: Spurný – Štěrba, Ševčík, Svozil, Jemelka – Moulis, 
Richter (46. Habusta), Kalvach (76. Texl), Falta – Schmidt (61. Hladík), Vašíček.