S baráží na nás nechoďte! Po víkendovém kole už jsou z nich hrdinové, ale byly to nervy. Moravany i Živanice budou v krajském přeboru nastupovat i v příštím roce. Prvně jmenovaný tým doma v derby udolal pardubické céčko, přesto si trenér Bakeš neodpustil po zápase několik ostrých vět. Živanice po výkonu jara zvítězily na horké půdě v Lanškrouně, čímž po zisku poháru završily úspěšný týden. Přelouč se rozloučila se svými fanoušky dietní remízou s Litomyšlí.

Přelouč - Litomyšl 0:0

Václav Slavík, trenér Přelouče: „Odehráli jsme velice solidní utkání. Bohužel nás opět zradila koncovka, včetně zahozené penalty. No a to nás pochopitelně stálo vítěznou rozlučku s našimi věrnými diváky."

Moravany - Pardubice C 2:1

Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „Vyhráli jsme, protože jsme dali o jednu branku více než soupeř. Podali jsme týmový, poctivý výkon. Obdivuji všechny hráče, že dokázali udržet nervy na uzdě. Musím totiž upřímně konstatovat, že jsem znechucen z toho, co se dělo ve víkendových zápasech našich dospělých týmů. Takhle tendenčně vedena utkání nemají obdoby. To co předvedl v sobotu hlavní rozhodčí v zápase našeho béčka a v neděli hlavni s AR 2 bylo úmyslně cílené proti našemu klubu. Opět se ukázalo, jak je náš sport číslo jedna zkaženy a zkorumpovaný. Samotní hráči na hřišti jsou pouhé figurky a o výsledcích rozhodují ti nahoře. A po sobotních volbách, které dopadli podle očekávání, nebude líp. Ba naopak. Potom se také nemůže nikdo divit tomu, že mohou nastat incidenty v průběhu utkaní, kdy hráči nebo fanoušci při takto vedených zápasech dají rozhodčímu přes ´držku´. A to je ta lepší varianta. Tou horší bude, až lidi přestanou na fotbal chodit a funkcionáři jednotlivých oddílů v nižších soutěžích potažmo hráči budou tak znechuceni poměry v českém fotbale, že to raději zabalí. Je smutné, kam to spěje. Ale je to bohužel odraz situace v celém českém státě."

František Kovárník, trenér FK Pardubice: „Utkání mělo náboj. V první půli i tempo a vyhrocené situace… Naši mladíci doplatili na nezkušenost a z toho pramenící chyby při bránění standardek, po nichž jsme inkasovali obě branky. Velmi dobře zahráli Prokopec, Sůra, Knotek a své si odchytal mladý Truhlář."

Lanškroun - Živanice 0:2

Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic: „V první půlhodině jsme byli jasně lepším týmem. Vypracovali jsme si čtyři gólové šance. Například už v první minutě Pecivál zazvonil na tyč. Málem platilo, nedáváš, dostaneš. Naštěstí Hlouš domácího útočníka před koncem první půle vychytal. Ve druhém poločase Lanškroun hodně přitvrdil. Místy mně to připomínalo porážku na jatkách. Jejich agrese byla až neúnosná. My jsme odpověděli tím nejlepším způsobem, když jsme dva brejky dotáhli do gólového konce. Podali jsme nejlepší výkon na jaře. Hráče musím pochválit za velmi dobrý výkon, za dodržování taktiky a nezměrnou bojovnost."