Nejlepší pardubický vstup do Fotbalové národní ligy v novodobé historii? Stačí drobnost, v sobotu sfouknout Zlín, udělat přítrž jeho řádění na začátku sezony a konečně vyhrát.

Sobota 10.15: FK Pardubice (11. místo, 3 body) – FC Fastav Zlín (3. místo, 7 bodů).

Že na začátku sezony Pardubice třikrát v řadě remizovaly? Mrzet je musí jen domácí ztráta s Vlašimí, jinak jejich herní projev nevypadá vůbec špatně. „Hráče musím za poslední zápas ve Varnsdorfu pochválit. Je to pro nás bod z venku, ale musíme ho potvrdit domácí výhrou nad Zlínem," má jasno hlavní kouč Martin Hašek.

Jeho družině schází zatím jen jedno – góly. Trochu je trápí podobný problém jako Hradec o kategorii výš, šancí si dovedou vytvořit docela dost, jenže s proměňováním jsou na štíru. „Organizace hry směrem dozadu je dobrá od začátku sezony. Snad to teď nasypeme Zlínu, aby z nás všechno spadlo," věří brankář Luděk Frydrych.

Na Zlín si Pardubice podle slov kouče Haška docela věří: „Je to standardní druholigové mužstvo. Nemám pocit, že by tento soupeř nějak dramaticky převyšoval druholigovou úroveň." Jenže tým trenéra Martina Pulpita chytil na začátku sezony vítěznou slinu…

Vstup Pardubic 
do sezony
2012/13 4 zápasy – 4 body: Premiéra v Karviné Pardubicím nevyšla, prohrály 0:1, pak ve velkém stylu přejely Bohemians 1905, těsně padly ve Znojmu 2:3 a doma remizovaly s Varnsdorfem.
2013/14 4 zápasy – 5 bodů: Po dvou remízách a porážce ve Vlašimi se ve čtvrtém utkání Pardubice rozjely, pěti góly doma zničily Bohemians Praha.
2014/15 3 zápasy – 3 body: Stačí výhra nad Zlínem a bude to historicky nejlepší vstup Pardubic do Fotbalové národní ligy.