Týden od minulého fotbalového víkendu utekl jako voda. Pozornost sportovního světa je sice upřena do Penkingu, kde naši reprezentanti bojují o olympijské medaile, ale fotbalový koltoč na všech úrovních se již roztočil a nedá se zastavit. Událostí víkendu je v historii první divizní zápas v Živanicích, Holice se zase pokusí vyrobit překvapení s Ovčáry a Tesla Pardubice jede opět za soupeřem do Horních Měcholup.

Domácí premiéra

Sokol Živanice (4. místo, 3 body) – Kunice (8. místo, 1 bod). Sobota v 17 hodin. Souboj nováčků si asi pravý fotbalový fanda nenechá ujít. Oba týmy mají ve svých řadách několik exligistů. „Čeká nás bojovný celek, jehož velkou sílou jsou standardky,“ sděluje trenér Roman Oliva, který se na soupeře byl v minulém kole podívat, když zápolil doma s pardubickou Teslou (0:0). „V utkání si vyloženou šanci ze hry nevytvořil, ale po rohových kopech dokáže vytvářet nebezpečné situace před brankou soupeře,“ varuje Oliva.
Tomu oproti zápasu v Chrudimi bude chybět Vrážel (dovolená), vylepšuje se stav marodů. „Na pravého beka se stáhne Hrmo, kdo půjde na post pravého záložníka rozhodnu až po dnešním tréninku,“ uzavřel Oliva.

Recept na tři body

Horní Měcholupy (11. místo, 1 b.) – Tesla Pardubice (9. místo, 1 bod). Neděle v 17 hodin. Ač jsme měli v Kunici blíž k výhře, bod zvenku se počítá,“ míní kouč Tesly Martin Svědík, který zároveń prozradil, že na důraznou koncovku a finální přihrávku se v tréninku zaměřili. „V Měcholupech nás čeká důrazný a agresívní tým , který má dobře organizovanou obranu. Z naší strany to znamená pohyb, rychlá kombinace, balón držet na zemi. Základem však bude proměnění připravených šancí,“ vidí recept na tříbodový zisk trenér Svědík.

Branda jedničkou

SK Holice (6. místo, 1 bod) – Sokol Ovčáry ( 2. místo, 3 body). V sobotu v 17 hodin. „Pro podzimní sezonu jsme ztratili gólmana Svobodu, který má zpřetrhané vazy. Hledáme tutíž druhého gólmana. Brandovi bude v sobotu jistit záda víc jak padesátiletý Uhlíř,“ uvedl holický trenér Jaroslav Míchal. Do Holic míří dva Slováci, ale na Ovčáry ještě nebudou do hry.“ Soupeř má nesporně kvalitnější středovou řadu, z toho rozhodně musíme vycházet i po taktické stránce. Budeme vycházet ze zajištěné obrany, s rychlým přechodem do protiútoků,“ řekl trenér Jaroslav Míchal