Dv. Králové  –  Nová Paka  0:2
Miroslav Chalupa, trenér TJ Dvůr Králové: „Vývoj utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení. Troufnu si tvrdit, že kdybychom nehráli proti přesile, s Novou Pakou bychom neprohráli. I přes porážku patří celému našemu týmu poděkování za přístup k zápasu a bojovnost. Hosty jsme takřka k ničemu nepustili, rozhodla standardní situace."
Viktor Pařízek, trenér 1. FK Nová Paka: „Od úvodních minut jsme byli aktivní. Utkání ovlivnilo vyloučení domácího beka za stáhnutí našeho hráče v sólovém úniku. Od této chvíle jsme na domácí tlačili, ale dlouho jsme si nevypracovávali šance, jelikož soupeř dobře bránil. Do druhé půle jsme posílili útočnou formaci a soupeře dostali pod soustavný tlak. Nakonec jsme se dostali z velmi dobře zahrané standardky do vedení a výsledek jsme pečetili v závěru druhým gólem. Musím ocenit houževnatý a bojovný výkon domácích, kteří v oslabení dlouho odolávali našemu tlaku a občas podnikali nebezpečné brejky. Jsem rád, že jsme zápas zvládli."

Vysoké  Mýto – Svitavy  5:0
Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „První poločas byl o neproměňování šancí, kdy jsme dlouho nedokázali dát ten důležitý první gól, což se nám podařilo až ke konci poločasu, kdy se to zklidnilo. Samozřejmě tím gólem hned v 47. minutě se zápas rozhodl."
Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: „Snad pod dojmem výborných jarních výsledků soupeře jsme vstoupili do zápasu poněkud bojácně. A přestože jsme si vypracovali první šanci, tak jsme se neustále bránili rychlým atakům domácích. To se nám dařilo do 43. minuty, kdy Svoboda proměnil svoji několikátou šanci v úvodní gól. Do druhé půle jsme šli s odhodláním snažit se hrát více dopředu a něco s výsledkem udělat. Tento plán ale vzal brzy za své, když jsme neuhlídali dalšího výborného hráče Vysokého Mýta Šumského. Od této chvíle jsme postupně vyklízeli hřiště a domácí, kteří nás přehrávali rychlostně i kombinačně, svoji převahu vyjádřili dalšími góly."

Letohrad – Náchod 2:0

František Dvořák ml., trenér FK OEZ Letohrad: „První poločas tohoto utkání začal přesně tak, jak skončil druhý poločas utkání ve Svitavách. Na nás byla patrná nervozita z důležitosti utkání. Celou první půli dominovali hosté a bylo pro nás štěstí, že poločasový výsledek byl nerozhodný. To, jak mocná je čarodějka psychika, se ukázalo na začátku druhého poločasu, kdy jsme se dostali do vedení. Po této brance jsme se uklidnili a začali soupeře přehrávat. Po vstřelení druhé branky již hosté neměli síly na obrat ve skóre a utkání se spíše dohrávalo. Chtěl bych poděkovat přítomným divákům za podporu po celé utkání a zejména ve fázích, kdy se nám nedařilo."
Radovan Hromádko, trenér FK Náchod: „Kdyby mi někdo o přestávce řekl, že v Letohradu prohrajeme, tak si budu myslet, že je blázen. Bohužel jsem blázen já, protože jsme si vlastním přičiněním změnili situaci na hřišti, kdy jsme po hrubé individuální chybě inkasovali. Od té doby se naše hra rozsypala, domácím narostla křídla a k ničemu nás nepustili. Dobrý výkon odvedli rozhodčí."

Živanice –  R. Liberec 8:1
Josef Košátko, trenér TJ Sokol Živanice: „Naším cílem bylo dát co nejdříve gól. To se nám povedlo a v 10. minutě už jsme vedli 2:0. Těší mě, že se hráči na utkání dobře připravili, nic nepodcenili. Odměnou pro ně bylo to, že mohli odehrát zbytek duelu uvolněně a dokonce si vyzkoušet různá zakončení v podmínkách mistrovského zápasu. Oceňuji, že jezdili po hřišti i za dávno rozhodnutého stavu. Soupeř opravdu nemá divizní parametr."

Ústí n. O. – K. Hora 1:1
Vladimír Chudý, trenér Jiskra Ústí nad Orlicí: „Odehráli jsme velmi dobré utkání, kdy jsme byli po celý zápas lepším týmem. Bohužel jsme doplatili na to, že se nám nepodařilo proměnit gólové šance, které jsme si vytvořili a soupeř ve druhé půli krásnou střelou vyrovnal. I přes náš drtivý tlak, kdy jsme hráli poslední čtvrthodinu proti deseti, se nám nepovedlo vítěznou branku vstřelit."

Železný Brod –  Trutnov 1:3
Miloš Dvořák: „Začali jsme utkání dost vlažně a domácí nás také brzy potrestali. Jinak ale musím kluky pochválit za to, jak se zvedli a začali pracovat na plné obrátky. Jenže nás trápila koncovka. Létalo to všude možně, trefovali jsme brankáře, nebo to domácí vykopávali z brankové čáry. Museli jsme být stále obezřetní a pomalu jsem si začínal myslet, že ten gól snad nedáme, ani kdybychom hráli do tmy. Naštěstí ale nakonec branky přišly a v naší situaci jsou to pro nás zlaté body."

Jablonec n. J. – Pardub. B 5:1
Kamil Řezníček, trenér FK Pardubice B: „Výsledek sice hovoří jasnou řečí, obraz hry na hřišti byl ale trochu jiný. Na těžkém terénu jsme měli tragický vstup do utkání. Domácí hráli jednoduše a přímočaře a během prvního poločasu utkání rozhodli, kdy vstřelili branky po našich hrubých individuálních chybách. Druhý poločas se odehrával plně v naší režii. Soupeře jsme přitlačili před jeho pokutové území, vytvářeli jsme si brankové příležitosti, ale opět nás zradilo zakončení. Paradoxem je to, že i přes jednoznačný debakl v prvním poločase, jsme si druhý poločas vytvořili tolik šancí, že kdybychom tyto proměnili, šlo ještě z výsledkem něco udělat."